Site icon olovka.info

DOBOJ: Održana prezentacija i stručna javna rasprava o Prednacrtu Prostornog plana Grada Doboja

prostorni plan doboja

U Doboju je održana prezentacija i stručna javna raprava o Prednacrtu Prostornog plana ove lokalne zajednice. Nosilac izrade projekta je Institut za građevinarstvo iz Banjaluke.

Riječ je o strateškom dokumentu kojim se uvezuju svi elementi i geosistemi koji se nalaze na području Grada, te se utvrđuju njihove funkcionalne veze. Cilj izrade novog Prostornog plana Doboja, koji bi, po usvajanju, trebalo da budu realizovan do 2038. godine, je da ovdašnjem stanovništu ponudi ugodniji i kvalitetnij život

-On će pokušati da definiše Doboj na taj način da sam Grad bolje funkcioniše, da je sigurnije i ugodnije mjesto za život, odnosno da je jednostavno bolji i funkcionalniji Grad. Sad što se tiče nekih detaljnih dešavanja u samom prostoru, to jest da vi nešto sada posebno vidite, to će se rješavati u planskim dokumentima nižeg reda, kao što su Urbanistički plan i sprovedbeni dokumenti, koji su u obavezi da se rade nakon donošenja Prostornog plana. Mi smo ovdje obradili od javnih službi, preko obrazovanja do zaštićenih kulturnih i prirodnih bogatstava samoga Grada, tako da se na sve obraćala pažnja, a to sve čini jedan život ugodnijim i kvalitetnijim – izjavio je Marko Knežević, koordinator Radnog tima za izradu Prostornog plana Grada Doboja.

Marko Knežević, koordinator Radnog tima za izradu Prostornog plana Grada Doboja

-Težimo ka tome da grad bude ljepši i da se u njemu kvalitetnije živi i radi. To je ono što je cilj izrade ovog projekta, odnosno da se predvide neke stvari za budućnost. Ono što nam je osnovni cilj je da se grad širi, razvija i da izađe na rijeku Bosnu. To je negdje da kažem nešto što nam je najbitnije, ali još mnogo toga će biti planirano, odnosno predviđeno ovim Prostornim planom, a što će se u budućnosti i realizovati – rekla je Nina Bukejlović, načelnica Odjeljenja za prostorno uređenje Grada Doboja.

Nina Bukejlović, načelnica Odjeljenja za prostorno uređenje Grada Doboja

Prijedlozi, komentari i sugestije izneseni na javnoj raspravi o prostornom uređenju Grada biće razmotreni od strane obrađivača. Nakon prednacrta, slijedi izrada nacrta plana koji će se naći pred lokalnim parlamentom.

Izvor RTV Doboj

Exit mobile version