Site icon olovka.info

DOBOJ: Održana komemoracija povodom smrti prof. dr Ljubomira Kovačevića (FOTO GALERIJA)

U Doboju je održana komemoracija prof. dr Ljubomiru Kovačeviću, koji je ostavio neizbrisiv trag u društveno-ekonomskom razvoju ove lokalne zajednice. Komemoracija je održana u dobojskom Centru za kulturu i obrazovanje.

U knjigu žaslosti upisali su se brojni prijatelji i kolege, koji su mu uputili posljednje „zbogom” i hvala”. Toplim i emotivnim riječima od njega su se oprostili prijatelji prof. Nenad Vunjak, iz FK Rudanka, Zlatko Kuzmić i zamjenik gradonačelnika Doboja Vlado Blagojević.

Prof. dr Ljubomir Kovačević rođen je 1942. godine u Stanovima – Doboj. Nižu gimnaziju je završio 1957. godine, a Ekonomsku školu 1961. godine u Doboju. Ekonomski fakultet je završio 1965. godine u Beogradu. Postdiplomske studije iz oblasti Finansije i računovodstvo, smjer – Poslovne finansije završio je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 1975. godine, te stekao naučni stepen magistra ekonomskih nauka. Doktorsku disertaciju pod nazivom „Trendovi u savremenom bankarstvu“, odbranio je na Ekonomskom fakultetu u Subotici 2001. godine.

Za svoj rad odlikovan je Ordenom rada i nosilac je Plakete istaknutog privrednika regije Doboj. Izabran je 1994. godine za višeg predavača iz predmeta „Bankarsko poslovanje“ na Fakultetu spoljne trgovine u Bijeljini, a 2003. godine za vanrednog profesora na Fakultetu za uslužni biznis u Novom Sadu, zatim na Fakultetu za uslužni menadžment u Doboju i BLC College Banja Luka. Od 2008. godine je izabran za vanrednog profesora iz predmeta „Upravljanje finansijama“ na Saobraćajnom fakultetu u Doboju.

Kovačević je preminuo u četvrtak u u 78. godini. Preminuo je u dobojskoj bolnici nakon kraće bolesti. Na vječni počinak ispraćen je u rodnim Stanovima.

Izvor RTV Doboj

Exit mobile version