Site icon olovka.info

DOBOJ: Održana 26. redovna sjednica Skupštine grada

Skupština grada Doboja

Dvadesetšesta redovna sjednica Skupštine grada Doboja trajala je svega 45 minuta. Više od 20 tačaka dnevnog reda usvojeno je sa 25 i više glasova „za“. Usvojeno je nekoliko odluka koje su se odnosile na izmjene regulacionih planova, kao i prijedlog Programa održavanja, zaštite, rekonstrukcije i izgradnje lokalnih puteva za ovu godinu.

Vrijeme trajanja Skupštine pokazuje da smo se dobro usaglasili i da su dobro pripremljene sve odluke koje su se našle na dvadesetšestom zasjedanju dobojskog parlamenta, rekao je gradonačelnik Doboja Boris Jerinić, dodajući da su sve odluke od izuzetne važnosti počev od programa održavanja, sanacije i rekonstrukcije vodoprivrednih objekata i vodotoka, kao i program održavanja, zaštite, rekonstrukcije i izgradnje lokalnih puteva za ovu godinu za šta će iz gradske kase biti izdvojeno 350 hiljada maraka.

-Obuhvatili smo sve ijednu mjesnu zajednicu na teritoriji Grada Doboja u kojima ćemo biti prisutni kroz investicije. Isto tako, i u gradu Doboju imamo već uveliko i završene projekte. Takođe, imamo i završene tendere, te čekamo da građevinska sezona aktivno krene negdje u martu mjesecu. Ono u što vas uvjeravam jeste da će grad Doboj biti jedno veliko gradilište u 2020. godini, kao što je bio i u 2019. godini, a sada čak možda i više – izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

– Ono što možemo primijetiti je da je počelo asfaltiranje dijelova grada, odnosno gradskih ulica, što složićete se sa mnom prije nije bio slučaj, jer se su se ranije uglavnom asfaltirali neki dijelovi i zaseoci gdje više niko ne živi. Sada se praksa malo promijenila, asfaltiraju se gradske ulice, a što je za svaku pohvalu. Ali smatram da bi to trebalo ići mnogo bržim tempom – rekao je Vedran Gligorić, šef Kluba odbornika Socijalističke partije.

Vedran Gligorić, šef Kluba odbornika Socijalističke partije

Sanja Vulić preuzela je poslanički mandat u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, pa je predsjedavanje gradskom skupštinom preuzeo potpredsjednik Miloš Bukejlović.

-Savez nezavisnih socijaldemokrata će svakako sa svojim koalicionim partnerima razgovarati na tu temu, pa ćemo procijeniti ukoliko bude bilo potrebe da mi izaberemo predsjednika i još jednog potpredsjednika. Međutim, ako bude ovako funkcionisalo ili ako za tim ne bude bilo potrebe, neće biti nikakav hendikep da se to uradi i poslije lokalnih izbora – rekao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Sve tačke dnevnog reda, njih 23, usvojene su odlukom skupštinske većine, odnosno sa 25 glasova „za“ i više. Sa ove sjednice dobojskog parlamenta izdvajamo i usvajanje niza odluka koje su se odnosile na izmjene regulacionih planova, te izvještaj o realizaciji programa rada ovog zakonodavnog tijela u Doboju za prošlu godinu.

Izvor: RTV Doboj

Exit mobile version