Site icon olovka.info

DOBOJ: Održan božićni koncert (FOTO)

hkd napredak doboj

U župnoj crkvi Presvetog Srca Isusovog u Doboju održan je božićni koncert, koji je organizovalo dobojsko Hrvatsko kulturno društvo “Napredak”.

HKD Napredak Doboj

Predsjednik “Napretka” Goran Rubil rekao je novinarima da je koncert izveo ansambl “Viteški akordi” iz Viteza, a kao plan za naredni period najavio je inicijativu da se na sličnim svečanostima i praznicima svojim programom predstave nekadašnji sugrađani koji žive u inostranstvu.

“Naši resursi su vrlo skromni i nismo uspjeli da animiramo hrvatsko stanovništvo u ovom gradu da organizujemo svoju grupu, ali zahvaljujući projektu Vlade Hrvatske, koji ćemo realizovati u naredne dvije godine, pokušaćemo i mi organizovati našu grupu kako bi smo se predstavili našem gradu”, rekao je Rubil.

On je zahvalio gradonačelniku Doboja Borisu Jeriniću za nesebičnu pomoć u radu “Napretka”.

Sekretar “Napretka” Ljubica Berlanda kaže da je riječ o tradicionalnoj aktivnosti u susretu Božiću, u okviru kojih je najavila i organizovanje prijema za predstavnike lokalne vlasti, kojima je zahvalila za pomoć -finansijskoj i ljudskoj, u realizaciji programskih aktivnosti ovog društva.

Rimokatolički vjernici Božić proslavljaju 25. decembra.

/SRNA/

Exit mobile version