Site icon olovka.info

DOBOJ: Obilježena 11. godišnjica od ubistva Branislava Garića (FOTO)

11. godišnjica od ubistva Branislava Garića

Povodom obilježavanja jedanaest godina od ubistva potpredsjednika Skupštine opštine Doboj Branislava Garića predstavnici dobojske Gradske uprave, Skupštine grada Doboja i poslanici u Parlamentu BiH i Narodnoj skupštini Republike Srpske iz ovog Grada položili su vijence i zapalili svijeće na gradskom groblju “Šušnjari”, gdje je Garić sahranjen.

Branislav Garić ubijen je 26. aprila 2009. godine. Bio je magistar državno-pravnih nauka, obavljao je funkciju potpredsjednika Skupštine opštine Doboj, a bio je i direktor Zemljoradničke zadruge “Bosnakop”, te načelnik opštinskog Odjeljenja za urbanizam. 

On je bio politički i društveno aktivan čovjek, odnosno građanin Grada Doboja koji je dao svoj doprinos razvoju Grada. Na današnji dan poslije 11 godina, poruka je svima da se ovakve stvari ne smiju zaboraviti. Naravno, i najviše da se ne smiju ponoviti i nikome desiti – izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

Pokojni Garić je svojom aktivnošću, društvenim radom i djelovanjem radio na izgradnji i širenju grada što se vidi i danas, rekao je gradonačelnik Doboja Boris Jerinić na obilježavanju jedanaeste godišnjice od ubistva Branislava Garića.

Ono što nas obavezuje kao Grad jeste da odamo počast i da se sjetimo svake godine na dan njegovog ubistva, da je on kao potpredsjednik Skupštine grada donosio mnoge odluke, koje su bile na korist građana Grada Doboja. Ali ono najbitnije je da se ne zaboravi i više nikad ne ponovi – rekao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

RTV Doboj

Exit mobile version