Site icon olovka.info

DOBOJ: Obilježen Dan policije Republike Srpske (FOTO)

doboj dan policije rs

I ove godine kao i prošle, Dan policije Republike Srpske u Doboju obilježen je skromnije zbog pandemije virusa korona. Služen je parastos za 127 pripadnika Policijske uprave Doboj, koji su poginuli u prethodnom odbrambeno-otadžbinskom ratu. Pripadnici PU Doboj mogu da se pohvale ostvarenim rezultatima tokom protekle godine. Značajna je njihova uloga u borbi protiv kovida 19.

-Prva stvar koja je obilježila proteklu godinu na području Policijske uprave Doboj, a isto tako i cijelog Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske jeste borba protiv pandemije kovid 19. U ovom periodu prethodne godine imali smo policijski sat i karantine na granicama, tako i u našoj Policijskoj stanici Brod, gdje smo svakodnevno pratili naše sugrađene koji su ulazili u Republiku Srpsku do odredišta, a koji su dobijali rješenja o kućnoj izolaciji – izjavio je Slobodan Radinković, načelnik Policijske uprave Doboj.

Slobodan Radinković, načelnik Policijske uprave Doboj

Nakon parastosa položeni su vijenci i cvijeće na spomenik poginulim dobojskim policajcima. Vijenac je položio i zamjenik gradonačelnika Doboja.

-Samo njihove porodice znaju koliko je breme koje one nose i koliki su oni gubitak pretrpili tokom svih ovih godina. Najmanje što mi možemo da uradimo u ovom trenutku jeste da ih ne zaboravimo i da im s vremena na vrijeme odamo počast, odnosno da im se na neki način zahvalimo na svemu onom što su nam omogućili i na svemu onom što mi danas imamo, a zašto su oni i njihove porodice uskraćene – rekao je Vladimir Marković, zamjenik gradonačelnika Doboja.

Vladimir Marković, zamjenik gradonačelnika Doboja

Dobojski policajci obradovali su i djecu koja borave u Prijateljskoj kući u ovom gradu, a o kojima brigu vodi Holanđanka Marliz van Hofen. Osim prehrambenih i higijenskih paketa kupili su i usisivač i DVD plejer za kojim su u ovoj kući iskazali potrebu.

-Uz veliku podršku naših kolega i zajedničkim angažovanjem skupili smo dovoljno novčanih sredstava da kupimo sve ono od tehnike što je njima nedostajalo, zatim sredstva za higijenu, prehrambene proizvode i mnoge druge. Takođe, posebno nam je drago što smo sa Marliz ostvarili dobru prijateljsku saradnju, tako da ovim želimo da im ukažemo da uvijek mogu očekivati našu podršku i pomoć ukoliko im to bude potrebno, a mi ćemo im pomoći ukoliko to bude u našoj mogućnosti – izjavila je Dragana Kerkez, portparol Policijske uprave Doboj.

Dragana Kerkez, portparol Policijske uprave Doboj

U dobojskoj Prijateljskoj kući u kojoj borave djeca bez roditeljskog staranja su zahvalni. Trenutno u njoj boravi petoro djece od 12 do 18 godina.

-Ostala sam malo bez riječi kada sam vidjela koliku su količinu robe unijeli sada u našu kuću. To me je stvarno oduševilo jer je to velika pomoć. Kada su me neki nazvali ja sam se već obradovala tome kada su rekli da nam žele pomoći, ali ovoliko zaista nisam očekivala, tako da veliko im hvala – rekla je Marliz van Hofen „Prijateljska kuća“ Doboj.

Marliz van Hofen „Prijateljska kuća“ Doboj

Donatorska sredstva za „Prijateljsku kuću“ svih ovih godina stižu iz Holandije, zemlje odakle potiče Marliz. U vrijeme pandemije virusa korona malo je otežano obezbijediti sve neophodno, ali su donatori i dalje tu za njih.

-Mjesečno trošim 8 do 9 hiljada za sve što je djeci potrebno. Imam radnice i tekuće obaveze koje se sve moraju platiti – izjavila je Marliz van Hofen „Prijateljska kuća“ Doboj.

Marliz van Hofen je prije više dvije decenije započela svoju humanu misiju u Doboju. Do sada je na put izvela 60-oro djece bez roditeljskog staranja sa kojima je i danas u kontaktu.

(RTV Doboj)

Exit mobile version