Site icon olovka.info

DOBOJ: Novi metri asfalta položeni u Striježevici (FOTO)

asfalt striježevica

Lokalna vlast nastavlja sa uređenjem putne infrastrukture na području grada. U Striježevici, mjesnoj zajednici smještenoj na obroncima Ozren planine, Gradska uprava je uložila sredstva u izgradnju putne infrastrukture. Makadamski put do pravoslavnog hrama u ovom selu zamijenio je asfalt. Ukupno je položen asfalt u dužini od 700 metara.

Prisutni smo u sve ijednoj mjesnoj zajednici i radimo. Za sve ono što su društveno odgovorni ljudi iz Striježevice zajedno sa građanima kandidovali kao bitne projekte Grad Doboj je obezbijedio potpunu finansijsku konstrukciju. U tom smislu je urađena i ova dionica kojom kompletno stanovništvo mjesne zajednice dolazi do pravoslavnog hrama. Pored toga, urađene su još četiri manje dionice i saniran je kompletno dio koji je bio uništen od klizišta, kao i udarne rupe na glavnoj saobraćajnici kroz Striježevicu. Sve to ukupno je nešto što je korisno za ove ljude koji žive ovdje – izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

-Uradili smo asfaltiranje dvije dionice puta, do mjesne crkve i škole u Striježevici. Imamo za uraditi još jednu dionicu prema zaseoku Narančići. Nakon toga, nastavljamo sa aktivnostima oko vodovoda, kao i aktivnosti na posipanju puteva koji su ostali neasfaltirani. Bukvalno sve što smo dogovorili sa Gradom mi to polako i realizujemo. Od onoga što smo planirali oko 90% je završeno – rekao je Obrad Simić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Striježevica.

Obrad Simić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Striježevica

Realizacija infrastrukturnih projekata u ovom ozrenskom selu se nastavlja i dalje. Uskoro će biti riješen problem vodosnabdijevanja. U toku je izgradnja seoskog vodovoda.

Radove su obišli i poslanici Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH iz Doboja Obren Petrović i Sanja Vulić.

Izvor RTV Doboj

Exit mobile version