Site icon olovka.info

DOBOJ: Nastavak realizacije projekata vodosnabdijevanja na Vučijaku (FOTO)

podnovlje voda

Na Vučijaku u mjesnoj zajednici Podnovlje kod Doboja nastavljena je realizacija projekta vodosnabdijevanja vrijednog 2,8 miliona KM. U toku je realizacija druge faze projekta, koja podrazumijeva izgradnju rezervoara za pitku vodu u zaseoku Cerici kapaciteta 180 kubika.

Mještani Podnovlja i njegovih zaseoka dugi niz godina muku muče sa vodosnabdijevanjem. Prema njihovim riječima najgore je tokom ljetnih mjeseci, a posebno onim mještanima koji vodu moraju obezbijediti i za stoku. Snalaze se, pričaju, na razne načine.

Velika je nestašica vode. Ljudi se snalaze, cisternama dovoze vodu za stoku. Ovaj projekat nam puno znači i od velike je važnosti za sve nas koji ovdje živimo – rekao je Duško Pajić, mještanin.

Duško Pajić, mještanin

U prvoj fazi realizacije projekta vodosnabdijevanja u Podnovlju izgrađen je jedan bazen, te je stotinjak domaćinstava riješilo problem sa vodosnabdijevanjem. Sada je u toku druga faza realizacije ovo kapitalnog projekta. U toku je izgradnja bazena u zaseoku Cerici. Vrijednost radova na izgradnji ovog rezervoara za pitku vodu iznose više od 200 hiljada maraka, a biće kapaciteta 180 kubika.

Trenutno se izvode radovi na kontra ploči, na zatvaračnici. Urađena je hidroizolacija, te zaštita iste – izjavio je Radislav Mišić, arhitekta.

Radislav Mišić, arhitekta

Po završetku izgradnje ovog rezervoara priključak na vodu će biti moguć za više od 400 domaćinstava. Osim domaćinstava iz Podnovlja i njegovih zaseoka moći će se priključiti i domaćinstva iz Božinaca i Trnjana. Ovo je druga faza realizacije ovog kapitalnog projekta vodosnabdijevanja na
Vučijaku. Ovo je od najvećih infrastrukturnih projekata na području Doboja vrijedan 2,8 miliona maraka.

Do sada smo uložili oko 900.000 KM. U planu je nastavak ovog projekta kako bi se riješio problem pitke vode za mještane sa ovog kraja. Projekat ide svojom dinamikom, izvođač je uveden u posao i u vrlo kratkom roku biće završen – rekao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

-Prva faza je završena i voda je puštena za oko 100 domaćinstava u prvoj visinskoj zoni. U drugoj fazi radi se izgradnja rezervoara i vodova prema Glogovici i Ciglani – izjavio je Slavko Kovačević, zamjenik gradonačelnika Doboja.

Slavko Kovačević, zamjenik gradonačelnika Doboja

Da radovi idu planiranom dinamikom uvjerio se i gradonačlenik Doboja koji očekuje da bi kompletan projekat vodosnabdijevanja na Vučijaku trebao biti završen za oko dvije godine.

RTV Doboj

Exit mobile version