Site icon olovka.info

DOBOJ: Najkasnije u septembru rušenje starog i početak izgradnje novog administrativnog centra

doboj administrativni centar

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić najavio je da će najkasnije u septembru početi rušenje starog objekta gradskog administrativnog centra i početak izgradnje novog.

Jerinić je rekao novinarima da je u toku tenderski postupak, da je predviđeni rok izgradnje tri godine, te da će u novom administrativniom centru biti smještene gradske i republičke službe i ustanove.

“Čim dobijemo izvođača i završe se rokovi predviđeni Zakonom o javnim nabavkama te potpišemo ugovor, očekujemo početak radova”, izjavio je Jerinić.

On je naveo da će građani biti blagovremeno obaviješteni o privremenom izmiještanju administrativnih službi iz objekta predviđenog za rušenje, apelujući na sugrađane da budu strpljivi.

“U ranijem periodu obezbijedili smo i kupili određene poslovne prostorije u užem dijelu grada Doboja, kojih imamo sasvim dovoljno do izgradnje novog objekta administrativnog centra“, izjavio je Jerinić.

On je najavio da će u novom objektu biti smještene sve gradske službe, s obzirom na to da su do sada pojedine dislocirane na oko desetak lokacija, i naveo da će u međuvremenu sve službe imati privremeni smještaj, uključujući i one koje su bile smještene u objektu Doma vojske, a koji je nedavno prodat.

Jerinić je istakao da je do rušenja starog administrativnog centra moralo doći uprkos brojnim renoviranjima i adaptacijama, usljed loše statike i upitne bezbjednosti objekta, prema procjeni vještaka.

“Dobio sam odgovor da je nemoguće izvršiti asanaciju objekta. I ovo je projekat koji se gradi jednom u sto godina”, rekao je Jerinić.

On se osvrnuo i na negativne komentare povodom izgradnje novog objekta, navodeći da će negativnih komentara uvijek biti, šta god da se uradi.

“Obično je to neko sa lažnog profila, ljudi koji iza sebe ništa nisu napravili, i njih će uvijek biti”, rekao je Jerinić i poručio da prihvata sve dobronamjerne kritike u interesu građana.

(SRNA)

Exit mobile version