Site icon olovka.info

DOBOJ: Mještani ozrenskih sela ukazali na lošu saobraćajnu bezbjednost u blizini kamenoloma VIDEO

kamenolom šajin kamen

Mještani dobojskih ozrenskih mjesnih zajednica Rječica, Donja Paklenica, Trbuk i Osojnica, okupili su se na mirnim protestima da iskažu nezadovoljstvo zbog negativnih uticaja eksploatacije kamena u kamenolomu „Šajin kamen” za potrebe izgradnje auto-puta na Koridoru 5C.

Kroz ova naseljena mjesta dnevno prođe i više od stotinu kamiona natovarenih kamenom. Osim što ruše put, okupljeni mještani tvrde, da vozači i voze prebrzo. Ugroženi su, poručuju svi učesnici u saobraćaju, a naročito djeca.

Bezbjednost saobraćaja se kažu može podići na veći nivo uz pojačano prisustvo policije, a od nadležnih očekuju sanaciju ove najfrekventnije dionice na regionalnom putu Doboj – Maglaj. Na ovom dijelu Ozrena postoje ukupno četiri kamenoloma i tri koncesionara.

Sve zahtjeve mještana saslušali su koncesionari kamenoloma „Šajin kamen”. Ponovili su da održavanje regionalnog puta nije u njihovoj nadležnosti, ali da će oni da ispune zahtjeve, koji se konkretno tiču njih.

Mještani su poručili da nisu protiv kamenoloma, razvoja i izgradnje auto-puteva u Republici Srpskoj, te da očekuju da će njihovi zahtjevi biti ispunjeni u narednom periodu.

/RTV Doboj/

Exit mobile version