Site icon olovka.info

DOBOJ: Marković: Porodica ugrožena u moru dešavanja, neophodno je sačuvati FOTO

Porodica kao najvažnija osnova društva trenutno je ugrožena u moru dešavanja koja skreću pažnju na sve ono što je loše, ali je najbitnije sačuvati u svemu tome, poručeno je danas u Doboju povodom Međunarodnog dana porodice u organizaciji dobojskog Doma zdravlja.

Direktor Doma zdravlja Vladimir Marković rekao je novinarima da je danas jako teško sačuvati porodicu i da u tom procesu svako treba krenuti od sebe kako bi djecu i mlade izveli na pravi put i da bi oni sutra njegovali iste vrijednosti.

Osvrnuvši se na nedavne nemile događaje u Beogradu, Marković je ukazao na važnost očuvanja porodice i njegovanja zdravog odgoja i ponašanja u društvu.

“Pokušavamo da skrenemo pažnju našim sugrađanima koliko je porodica bitna i da kroz druženje sa najmlađim i njihovim roditeljima, vaspitačima, pokušamo još jednom da pošaljemo poruku da svi treba da se pozabavimo ovim segmentom našeg odrastanja i djeci pokažemo svu ljubav, pažnju, da ih osluškujemo i da njegujemo porodicu kao nešto najsvetije”, izjavio je Marković.

Vladimir Marković, direktor Doma zdravlja Doboj

LJekar Marina Jotić Ivanović ukazala je na važnost zdravstvenog sistema u očuvanju zdravlja porodice promocijom zdravih stilova života svih članova porodice.

Marina Jotić Ivanović, ljekar

Međunarodni dan porodice obilježen je na Stadionu sportskih igara, gdje su prikazani radovi pristigli na konkursu čija je tema bila porodica, a ova aktivnost realizovana je u saradnji sa dobojskom Javnom predškolskom ustanovom “Majke Jugović”, Predškolskom ustanovom “Madagaskar”, Školom sporta “Sparta” i Američkim kutkom.

Priznanje za prvo mjesto za najbolje ocijenjeni likovni rad uručeno je učenici trećeg razreda Osnovne škole “Dositej Obradović” Dunji Blagojević, drugo je osvojila učenica drugog razreda iste škole Emina Hadžikadunić, a treće učenik petog razreda Osnovne škole “Ozren” iz Paklenice Donje Saša Stjepanović.

Direktor ustanove “Majke Jugović” Anđelka Kuzmić kaže da u okviru redovnih programskih aktivnosti promovišu porodične vrednosti i uključuju roditelje u mnogobrojne radionice.

Anđelka Kuzmić, direktor JPU “Majke Jugović” Doboj

Generalna skupština UN je 1993. godine donijela rezoluciju kojom je 15. maj utvrđen kao Međunarodni dan porodice. 

Foto: srna.rs, rtvdoboj.org

/SRNA/

Exit mobile version