Site icon olovka.info

DOBOJ KUP 2 – odigrane utakmice drugog vikenda

2. Doboj Kup

2. Doboj Kup

U organizaciji ŠF Rudanka Omorika PET, tokom prethodnog vikenda, 16. i 17. novembra 2019, u sportskoj dvorani u Osječanima – Doboj, odigran je drugi vikend tradicionalnog 2. DOBOJ KUP -a, turnira u malom fudbalu za mlađe kategorije.

Inače, dvorana u kojoj se turnir igrao – dvorana Osnovne škole Radoje Domanović u Osječanima, je sportski objekat koji pruža sve uslove za održavanje jednog ovako masovnog turnira. Organizator turnira – ŠF Rudanka Omorika PET, se zbog toga posebno zahvaljuje Saši Živanoviću, direktoru OŠ Radoje Domanović, jer je maksimalno izašao u susret organizatorima kako bi ovaj turnir prošao u najboljem mogućem redu.

Tako je 2. Doboj kup i organizovan – u najboljem mogućem redu.

U subotu je održan turnir za generaciju dječaka i djevojčica rođenih 2011. godine, a u nedjelju su igrala djeca generacije 2008.

2. DOBOJ KUP – GENERACIJA 2011.

Što se tiče generacije 2011, turnir je osvojila Škole fudbala Jedinstvo iz Odžaka, a ukupan plasman je bio sljedeći:

  1. ŠF Jedinstvo Odžak;
  2. ŠF Napredak Zavidovići;
  3. NK Rijeka Vitez;
  4. ŠF BH Barsa Doboj Jug;
  5. ŠF Rudanka Omorika PET;
  6. NK Amater Slavonski Brod (HR).

Što se tiče najistaknutijih pojedinaca iz ove generacije, najbolji golman Doboj kup -a 2 je Elvedin Beganović iz ŠF Napredak – Zavidovići, a najbolji igrač je Dženaldin Dobrić iz ekipe koja je i osvojila turnir – ŠF Jedinstvo iz Odžaka.

2. Doboj kupGeneracija 2011 – Pobjednik turnira odlučen je izvođenjem penala

Nedjelja. Igrala je generacija 2008.

U nedjelju su svoje utakmice igrala djeca rođena 2008. Osvajač turnira u ovoj kategoriji je OFK Zenit iz Bijeljine, a konačni poredak je bio sljedeći:

  1. OFK Zenit Bijeljina;
  2. ŠF Tempo Gradačac;
  3. ŠF DI Five Doboj Istok;
  4. ŠF Sportino Maglaj.

U generaciji 2008. nagradu za najboljeg golmana dobio je Ognjen Kosanović iz pobjedničke ekipe (OFK Zenit iz Bijeljine), a najbolji igrač bio je Amar Osmanović (ŠF Tempo Gradačac).

olovka.info

Exit mobile version