Site icon olovka.info

DOBOJ: Jerinić najavio podršku “Prosvjeti” (FOTO)

jerinić prosvjeta doboj

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić najavio je pomoć u radu lokalnom Srpskom prosvjetnom i kulturnom društvu “Prosvjeta”, koje je prošlog mjeseca održalo obnoviteljsku skupštinu i koje će u narednom periodu biti epicentar kulturnih dešavanja.

Jerinić je nakon današnjeg sastanka sa predsjednikom “Prosvjete” Predragom Bojinovićem najavio da će ovom društvu u narednom periodu biti dodijeljene prostorije o čemu će odlučiti Skupština grada Doboj.

“Naravno da je želja i cilj da Gradska uprava i `Prosvjeta` zajednički rade na očuvanju istorije, tradicije, pisma i svega onoga što je svakako značajno za srpski narod”, izjavio je novinarima Jerinić.

On je naveo da od “Prosvjete” očekuje da svojim aktivnostima radi na očuvanju tradicije, običaja i pravih vrijednosti, te najavio da će u okviru ovog društva raditi amatersko pozorište.

“Dakle, treba sve to okupiti na jednom mjestu i našli smo model kako će to izgledati. Upravo će `Prosvjeta biti taj epicentar”, rekao je Jerinić.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

Bojinović je najavio da će se u narednom periodu preduzeti aktivnosti usmjerene na očuvanju jezika i kulture.

“Naš prvi cilj jeste amatersko pozorište, i to sve tri scene – dječija, omladinska i za odrasle, ali prosvjeta je jako široka pa ćemo se truditi da radimo jako puno”, izjavio je Bojinović.

Današnjem sastanku prisustvovao je i poslanik u Predstvaničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić. 

Izvor RTV Doboj

Exit mobile version