Site icon olovka.info

DOBOJ: Jerinić čestitao patrijarhu Porfiriju (FOTO)

boris jerinić porfirije

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić čestitao je Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju izbor na patrijaraški tron, izrazivši uvjerenje da će u narednom periodu uspješno voditi pravoslavni narod.

“Obavljanje uzvišene i časne dužnosti u službi naše Srpske pravoslavne crkve i vjernog pravoslavnog naroda je čast, ali i velika odgovornost. Uvjeren sam da ćete svojom mudrošću i otvorenim pristupom, uspješno voditi našu Crkvu i pravoslavni narod”, naveo je Jerinić u čestitki.

U Sabornoj crkvi Svetog arhangela Mihaila u Beogradu danas će biti služena Sveta arhijerejska liturgija na kojoj će biti izvršen svečani čin ustoličenja NJegove svetosti Porfirija u najsvjetiji tron arhiepiskopa pećkog, mitropolita beogradsko-karlovačkog i patrijarha srpskog.

Sveti arhijerejski sabor SPC juče je na zasjedanju u Spomen-hramu Svetog Save u Beogradu izabrao NJegovo visokopreosveštenstvo mitropolita zagrebačko-ljubljanskog Porfirija za patrijarha srpskog.

Odluku o sazivanju izbornog Sabora donio je krajem decembra Sveti arhijerejski sinod, nakon što se 20. novembra upokojio NJegova svetost patrijarh Irinej poslije zdravstvenih komplikacija izazvanih virusom korona. 

Foto: Facebook/Boris Jerinić – Gradonačelnik Doboja

(SRNA)

Exit mobile version