Site icon olovka.info

DOBOJ: Gradska uprava raspisala Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu plakete, amblema i novčane nagrade za 2021.

doboj administrativni centar

Na osnovu člana 12. Odluke o priznanjima i nagradama („Službeni glasnik opštine Doboj“, broj: 1/02), Komisija za nagrade i priznanja Skupštine grada Doboja, raspisuje JAVNI POZIV za podnošenje prijedloga za dodjelu plakete, amblema i novčane nagrade za 2021. godinu.

Za dan Grada Doboja – 28. juni dodijeliće se u 2021. godini plaketa, amblem i novčane nagrade:

  1. Plaketa grada Doboja je najviše priznanje koje se dodjeljuje za doprinos od opšteg značaja u svim oblastima rada i stvaralaštva, te za izuzetan doprinos u razvoju saradnje grada Doboj sa drugim opštinama, gradovima i institucijama.
  2. Amblem grada Doboja je priznanje koje se dodjeljuje za izuzetne zasluge i ostvarenje u svim oblastima rada i stvaralaštva, posebno nauke, kulture, sporta, fizičke kulture, te za izuzetno humana djela i ispoljenu hrabrost.
  3. Novčana nagrada grada Doboja dodjeljuje se kao poseban vid priznanja mladim stvaraocima grada Doboja, za izuzetne postignute rezultate u oblasti privrede, obrazovanja, kulture, sporta, i drugih oblasti stvaralaštva.

PRIZNANJA I NAGRADE SE DODJELjUJU:

Prijedlog za dodjelu javnog priznanja mogu podnijeti pojedinci, privredni subjekti, ustanove, mjesne zajednice, udruženja i drugi organizacioni oblici i njihova tijela.

Prijedlog za dodjelu javnih priznanja podnosi se u pismenom obliku, a sadrži:

  1. naziv predlagača i njegovo sjedište,
  2. ime i prezime osobe, odnosno naziv subjekta koji se predlaže za priznanje,
  3. šire podatke o zaslugama i djelima zbog kojih se predlaže i
  4. naziv javnog priznanja za koje se predlaže.

Prijedlozi za dodjelu nagrada i priznanja se podnose Komisiji za nagrade i priznanja Skupštine grada Doboj do 16. aprila 2021.

(Grad Doboj)

Exit mobile version