Site icon olovka.info

DOBOJ: Grad i Fondacija “Mozaik” potpisali četvorogodišnji memorandum o saradnji FOTO

fondacija mozaik doboj

Predstavnici Grada Doboja i Fondacije “Mozaik” potpisali su danas četvorogodišnji memorandum o saradnji kojim je definisana finansijska podrška od ukupno 97.600 KM za projekte mladih i njihove mikrobiznise.

Ta podrška biće realizovana posredstvom Omladinske banke. Memorandumom je predviđeno da će u naredne četiri godine sredstvima Grada i Fonda biti podržana 32 projekta u iznosu 57.000 KM i osam mikrobiznisa sa 16.000 KM.

Zamjenik gradonačelnika Doboja Slavko Kovačević izrazio je zadovoljstvo što su mladi sve zainteresovaniji za ove aktivnosti zbog čega je Grad povećao broj projekata sa pet na osam, kao i iznos grant sredstava po projektu sa 1.500 KM na 1.800 KM.

“U prošloj godini realizovano je 10 projekata, a u ovoj godini 12 projekata – više nego što je bilo po sporazumu”, rekao je Kovačević novinarima.

Grad Doboj / Fondacija “Mozaik”

Direktor programa Omladinske banke Fondacije Mozaik Željko Pauković rekao je da je Gradska uprava jedna od 52 partnerske organizacije u BiH u kojima postoji program omladinske banke koji je ove godine omogućio podršku za više od 600 projekata mladih i 64 registrovana mikrobiznisa i 64 nova radna mjesta.

“Srećni smo što sa Gradskom upravom Doboj imamo priliku obilježiti i 20 godina Fondacije `Mozaik` kroz malu akciju `20 godina saradnje kroz 20 dana saradnje`, a koja će omogućiti da mladi ljudi kroz program Omladinske banke zasade sadnice u Doboju i drugim partnerskim zajednicama”, naveo je Pauković.

U okviru svečanosti potpisivanja promovisani su i rezultati ovogodišnjeg ciklusa podrške projektima neformalnih grupa mladih.

Učenica Medicinske škole Jovana Božić kaže da su u saradnji sa Omladinskom bankom do sada realizovali tri projekta, od kojih je posljednji “Ritam srca” u okviru kojeg su nabavili EKG aparat za potrebe predmetne nastave u ovoj školi.

Vlado Mojević kaže da su projektom “Pjesmom do cilja” sašili novih 35 haljina za potrebe članova Dječijeg crkvenog hora “Javor” koji djeluje pri hramu Svetih apostola Petra i Pavla.

“Zahvaljujući ovom projektu mi ćemo vas nagrađivati lijepim novim pjesmama i nastupima”, istakao je Mojević, koji je koordinator hora.

Grad Doboj / Fondacija “Mozaik”

Danas je predstavljena i analiza sa sumiranim rezultatima Omladinske banke za period od 2017. godine do danas, tokom koje je realizovano 46 projekata čija je vrijednost 115.072 KM, uz učešće neformalnih grupa sa 49.393 KM.

U projektima je učestvovalo 1.066 volontera koji su za realizaciju svojih ciljeva utrošili ukupno 10.842 časova.

Omladinska banka je u 2020. godini finansijski podržala jedan mikrobiznis u iznosu od 2.000 KM.

/SRNA/

Exit mobile version