Site icon olovka.info

DOBOJ: GO SDS Doboj ne prihvata Šarovićevu odluku o raspuštanju (FOTO)

go sds doboj

Gradski odbor SDS-a u Doboju raspušten je po odluci predsjednika stranke Mirka Šarovića. Ovu odluku SDS u Doboju ne prihvata, poručio je predsjednik Gradskog odbora SDS-a u ovom gradu Sreten Telebak, tvrdeći da u ovoj stranci vladaju loši odnosi.

Prije manje od godinu dana sam preuzeo SDS u Doboju i uspio sam da konsolidujem stanje u Gradskom odboru stranke bez podrške vrha SDS-a, rekao je na press konferenciji Sreten Telebak, dodajući da je odluka o raspuštanju donesena mimo Statuta SDS-a i da je produkt ranijih pritisaka na njega i članove Gradskog odbora SDS-a koje su dolazile iz vrha partije. Prema riječima Telebaka, glavna zamjerka je bila jer nije dovoljno urnisao Gradski odbor SNSD-a Doboj i aktuelnog gradonačelnika.

-Niti sam, niti ću to raditi nikad u životu. Ja ću se sa svakim prepirati i boriti za svoju argumentaciju, ali činjenica je da nikada neću bez argumentacije ni kritikovati nekoga – izjavio je Sreten Telebak, predsjednik raspuštenog Gradskog odbora SDS-a Doboj.

Sreten Telebak, predsjednik raspuštenog Gradskog odbora SDS-a Doboj

Telebak tvrdi da neke stvari u vrhu SDS-a ne štimaju i da je volja članstva SDS-a svaki put izigrana zbog nerada i manipulacija. Ističe da su pristisci na rad ovog odbora kulminirali tokom sastavljanja liste kandidata za lokalni parlament i gradonačelnika.

Postoje tamo neki rodbinski odnosi u vrhu stranke, odnosno postoje neke tetke koje nekim ovdje tetkićima obećavaju da će ući na listu, a koju niko nije predložio. Te pritiske da je sin ovoga ili onoga, tetkić ove ili one ja nisam prihvatao, jer to je za mene bilo neprihvatljivo. A takvih pritisaka je bilo sa najvišeg vrha stranke – rekao je Sreten Telebak, predsjednik raspuštenog Gradskog odbora SDS-a Doboj.

Članovi Gradskog odbora ne prihvataju odluku predsjednika SDS-a.

-Poručujem da ovo nije nikakvo rasulo u Doboju jer mi smo Srpska demokratska stranka. Mi nismo nikakve ličnosti i likovi koji nešto tražimo, jer mi nastupamo u ime Srpske demokratske stranke, a ne u ime predsjednika Mirka Šarovića, jer stranka nije njegova – izjavio je Dragić Ružojčić, Srpska demokratska stranka Doboj.

Dragić Ružojčić, Srpska demokratska stranka Doboj

Nisam se iznenadio zbog Šarovića iz razloga što je prije nepunih mjesec dana potpisao ono što može samo neko ko je protiv Srpske demokratske stranke i ko je protiv ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca -rekao je Rajko Radonjić, Srpska demokratska stranka Doboj.

Rajko Radonjić, Srpska demokratska stranka Doboj

-Hoću da vam kažem da sam 30 godina u SDS-u, ratni vojni invalid sam 100%, druge grupe trajno, čitav život sam uz svoj narod i nikad se nisam predao. I ovaj se put neću predati – izjavio je Rade Janković, Srpska demokratska stranka Doboj.

Rade Janković, Srpska demokratska stranka Doboj

Gradski odbor SDS-a odbija da izvrši primopredaju po odluci predsjednika o raspuštanju, dok ne dođe predsjednik na lice mjesta i ne obrazloži svoju odluku, poručeno je sa press konferencije.

Izvor RTV Doboj

Exit mobile version