Site icon olovka.info

DOBOJ: Gligorić: Od 120 narudžbi uglja isporučeno svega 30

rajko-gligoric

Predsjednik Udruženja penzionera iz Doboja Rajko Gligorić upozorio je da penzioneri ove godine sa zebnjom ulaze u zimu jer su ostali uskraćeni sa isporukom ugovorenog uglja sa područja tuzlanskog basena, s obzirom na to da je od 120 narudžbi do sada isporučeno svega 30.

“Vrag je odnio šalu jer smo ušli u drugu polovinu oktobra. Situacija je teška za preostalih 90 penzionera koji su sa prigradskih ili seoskih područja, a kojima savjetujemo da kupuju šta imaju, ako nema uglja – ima drvo”, rekao je Gligorić.

Gligorić je rekao Srni da je ova godina najneizvjesnija da se obezbijedi ugalj jer je od dobavljača informisan da je lista čekanja velika i da su, navodno, sve količne već otkupljene za potrebe Srbije.

On je naveo da je sa dobavljačem, sa kojim imaju dugogodišnju saradnju, početkom godine ugovorena fer cijena od 175 KM po toni, imajući u vidu njegovo poskupljenje.

“Prošle godine cijena uglja po toni iznosila je 165 KM”, izjavio je Gligorić i naveo da dobavljač sada do ovog energenta pokušava doći u stanarskom basenu, ali se ugalj kao prioritet isporučuje zdravstvenim ustanovama i školama.

Gligorić kaže da zbog stalne promjene cijena goriva ovo udruženje nije ulazilo u ugovorne odnose sa dobavljačima za nabavku drveta i peleta, ali da u trenutnim okolnostima članovima preporučuje i ovaj energent. 

/SRNA/

Exit mobile version