Site icon olovka.info

DOBOJ: GBO Doboj obilježila krsnu slavu – Mitrovdan (FOTO)

gbo doboj slava mitrovdan 2020

Gradska boračka organizacija Doboj, lomljenjem slavskog kolača, obilježila je krsnu slavu – Mitrovdan. Bila je ovo prilika da se rezimiraju rezultati rada unazad godinu dana.

Imajući u vidu da je ovu godinu obilježila pandemija virusa korona iz dobojske Boračke organizacije kažu da su uprkos toj činjenici zadovoljni sprovedenim aktivnostima u proteklom periodu. Zahvaljujući dobroj saradnji sa Gradskom upravom pomažu boračkoj populaciji. Prema riječima gradonačelnika Doboja dobra praksa biće nastavljena i u narednom periodu. Zajednički će tražiti najbolja rješenja za probleme boračke populacije, a sve sa ciljem da se poboljša položaj onih koji su stvarali Srpsku.

Ta naša dobra saradnja i dogovor siguran sam da donosi i rezultate. Najbitnije je da smo u stalnoj komunikaciji i da tražimo rješenja za sve ijedan problem, odnosno za sve ijednu poteškoću., Naravno, da uvijek nije lako naći odgovor na sva pitanja, ali je bitno da postoji dnevna i stalna komunikacija, odnosno da Gradska uprava tj. gradska administracija stoji na raspolaganju dobojskoj Boračkoj organizaciji i svim njenim kategorijama u cilju traženja svih onih potrebnih rješenja, kako bi popravili status boračkih kategorija – izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

Iz sredstva iz gradskog budžeta Gradska boračka organizacija pomaže najugroženije borce kroz podjelu jednokratnih novčanih pomoći. Obnavljali su se i spomenici u mjesnim zajednicama, koji su podignuti u čast onih koji su položili živote u temelje Srpske. Niz je još aktivnosti koje je sprovela dobojska boračka organizacija.

-Zbog same korone smanjene su bile aktivnosti vezane za sam kontakt sa borcima i sa izlascima na teren. Naša pomoć se zasnivala na obilježavanju svih bitnih datuma i na obnovi i održavanju spomenika na teritoriji Grada Doboja, kroz mjesne boračke organizacije. Takođe, pružali smo pomoć najugroženijim borcima, a radili smo i na igradnji i obnovi stambenih jedinica boraca, kroz pomoć u vidu nabavke materijala – rekao je Pero Tubić, predsjednik Skupštine Gradske boračke organizacije Doboj.

Pero Tubić, predsjednik Skupštine Gradske boračke organizacije Doboj

Dobojski borci su krsnu slavu Mitrovdan obilježili uz molitvu i lomljenje slavskog kolača. Do sljedećeg Mitrovdana očekuju da će uspjeti da realizuju mnogo više aktivnosti usmjerenih na pomoć ljudima koji su dali nemjerljiv značaj u stvaranju Srpske, što se ne smije zaboraviti.

Izvor RTV Doboj

Exit mobile version