Site icon olovka.info

DOBOJ: Fudbalski klub „Polet“ iz Podnovlja dobio nove dresove (FOTO)

fk polet podnovlje

Fudbaleri fudbalskog kluba „Polet“ iz Podnovlja kod Doboja dobili su nove dresove. Oni su donacija Slavke Sijakovića iz Beograda, koji vodi porijeklo sa prostora Republike Srpske.

U posljednjem odbrambeno-otadžbinskom ratu 12 fudbalera FK „Polet“ iz Podnovlja položilo je živote u temelje Reublike Srpske. Posljednju utakmicu koju je odigralo 12 heroja bila je utakmica protiv Posavine iz Miloševca. Kapiten je tada bio zamjenik gradonačelnika Doboja Slavko Kovačević. Slavko Sijaković, rodom iza Banja Luke, ali sa trenutnom adresom u Beogradu pročitao je na internetu o tragediji koja je zadesila fudbalere ovog kluba, zbog čega je odlučio da pomogne klub. Donirao je sportsku opremu, tačnije dresove za novu sezonu.

Svi znamo kakva je nedaća zadesila fudbalere ovog kluba u prethodnom ratu. Iz tog razloga naša firma je u saradnji sa još nekoliko donatora ovim skromnim poklonom htjela da pomogne FK “Polet”. Na ovaj način želimo da odamo počast herojima sa ovih prostora, i da nova potomstva u dobrom pamte njihova djela. Sport je idealna prilika da se širi dobro, jer dobro mora pobijediti- rekao je Slavko Sijaković, donator.

Slavko Sijaković, donator

Naša obaveza je da pošujemo i sjećamo se ovih ljudi, i da to prenosimo na nove generacije. Ovom prilikom zahvaljujem se Slavki i njegovoj firmi “Zora sport” iz Beograda na donaciji sportske opreme. Ovo je prva donacija ove firme, biće ih još i u drugim krajevima Republike Srpske za klubove koji su takođe pretrpljeli stradanja saigrača u posljednjem odbrambeno- otadžbinskom ratu- izjavio je Slavko Kovačević, zamjenik gradonačelnika Doboja.

Slavko Kovačević, zamjenik gradonačelnika Doboja

Stadion FK „Polet“ u ovom vučijačkom mjestu nosi ime „ 12 heroja“. Klub svake godine u avgustu mjesecu organizuje i memorijalni turnir u znak sjećanja na poginule fudbalere. Služi se i parastos kod spomen ploče na kojoj su ispisana imena 12 heroja, a koja se nalazi na zgradi uprave ovog kluba.

RTV Doboj

Exit mobile version