Site icon olovka.info

DOBOJ: Dobojski Dom zdravlja paketićima obradovao mališane u Podnovlju (FOTO GALERIJA)

Zaposleni u dobojskom Domu zdravlja su i ove godine djecu, koja potiču iz socijalno ugroženih porodica, obradovali paketićima. Paketiće su dobila djeca koja pohađaju osnovne škole u Podnovlju i Osječanima.

U prikupljanju slatkiša za novogodišnje paketiće učestvovali su zaposleni u svim službama dobojskog Doma zdravlja. Željeli su da obraduju djecu, koja potiču iz višečlanih porodica.

-Dom zdravlja Doboj odlučio je da se pred ove novogodišnje i božićne praznike priključi akciji prikupljanja paketića za socijalno ugroženu djecu. Ovaj put smo odabrali školu u Podnovlju i podijeljeno je nekih 20 paketića. Nama je zaista drago što smo se kao uposlenici naše ustanove odazvali na poziv i tako svako dijete obradovali i pružili mu priliku da za ove praznike osjeti radost darivanja – izjavila je dr Marina Jotić – Ivanović, specijalista porodične medicine, Dom zdravlja Doboj.

-Mi nastavljamo naše aktivnosti koje smo započeli tokom prošle godine. Ove godine više službi Doma zdravlja uključilo se u akciju prikupljanja paketića za socijalno ugroženu djecu. Paketiće koje smo sakupili u našoj ustanovi odlučili smo da ovog puta doniramo osnovnoj školi u Podnovlju. To jedna od najudaljenijih škola, odnosno jedna od najudaljenijih ambulanti našeg Doma zdravlja, koja ima dobru saradnju sa našom zdravstvenom ustanovom. Ove aktivnosti koje promovišemo na ovakav način tokom praznika mi ćemo nastaviti i dalje kroz aktivnosti, koje imamo u oblasti promocije zdravlja i prevencije bolesti, a koje ćemo mi tokom naredne godine i provoditi u područnim školama. Svakako da je osnovna škola u Podnovlju jedna od škola u kojoj ćemo imati aktivnosti. Mi ovom prilikom smo podijelili paketiće i nastojimo dogovoriti aktivnosti u narednoj godini – rekla je dr Nada Janjetović, šef Službe porodične medicine, Dom zdravlja Doboj.

Paketiće su dobila djeca koja pohađaju osnovne škole u Osječanima i Podnovlju.

-Svaki lijep gest je dobrodošao svagdje, pa tako i u našu školu. Ovi praznici su svakako prilika da najmlađima koliko toliko uljepšamo ove praznične dane, jer svi znamo da se oni najviše raduju praznicima, posebno Novoj godini, Djedu mrazu i paketićima – izjavila je Radmila Kurtinović, učiteljica u osnovnoj školi u Podnovlju.

Novogodišnje paketiće mališanima je uručio Djeda Mraz, sa kojim su se djeca fotografisala, a takođe su ga obradovala i recitovanjem stihova novogodišnjih pjesmica.

Izvor: RTV Doboj

Exit mobile version