Site icon olovka.info

DOBOJ: Doboj i Petrovo zajednički realizuju projekte (FOTO)

Doboj i Petrovo zajednički realizuju infrastrukturne projekte

Grad Doboj i opština Petrovo zajednički realizuju infrastrukturne projekte. O saradnji ove dvije lokalne zajednice i realizaciji projekata razgovarali su u Doboju gradonačelnik Boris Jerinić i načelnik opštine Petrovo Ozren Petković.

Petrovo nakon nekoliko godina čekanja dobija obdanište. Sredstva za izgradnju vrtića obezbijedila je predsjednik Srpske Željka Cvijanović. Tenderska procedura je raspisana. Uskoro se očekuje početak radova na njegovoj izgradnji. Kako je rečeno tražiće se zakonsko rješenje da vrtić u Petrovu bude u stvari radna jedinica u sklopu dobojskog obdaništa „Majka Jugovića“, kako bi se izbjegli dodatni troškovi na administraciju.

-Ta priča ima osnova gdje bi Grad Doboj na neki način možda kroz ovaj osnivački dio ili kroz neku situaciju pomogao da to obdanište bude organizacioni dio postojećih obdaništa u Gradu Doboju. Očekujemo dosta pomoći u narednom periodu. jer pored toga što smo geografski vezani mi Grad Doboj doživljamo ne samo kao regionalni centar, već i kao bratsku opštinu, odnosno kao bratski Grad – izjavio je Ozren Petković, načelnik opštine Petrovo.

Ozren Petković, načelnik opštine Petrovo

-Tražićemo zakonsko rješenje iz razloga što g. Petković racionalno razmišlja i ne želi da gomila administraciju, kao što je Upravni odbor, direktori i sve ostalo, tako da ćemo imati kao radnu jedinicu u Petrovu gdje bi bilo samo stručno osoblje. Biće samo ono što je potrebno bez imalo birokratije, jer to je nešto što je domačinski odnos i prema budžetu, a i prema građanima Petrova – rekao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

Doboj i Petrovo zajednički će uređivati i putnu infrastrukturu. U pitanju je put Petrovo-Brezici, koji jednim dijelom prolazi kroz teritoriju Grada Doboja, a drugim kroz Petrovo. Prema prostornom planu predviđeno je da ovo bude regionalni put, što će predložiti Vladi Srpske. Prva faza je proširenje ovog puta.

-Naravno, da smo raspisali tender i sada ćemo proširiti ovu dionicu na 7 metara koja vodi do Okolišta. To je prva faza, a onda ćemo zajednički sa Vladom Republike Srpske i Putevima Republike Srpske tražiti finansijsku konstrukciju da realizujemo taj projekat, koji je dugoročan i koji oživljava kompletan Ozren, jer u turističkom smislu najveći potencijali su Okolišta, Kaluđerica i Brezici – izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Doboj je regionalni centar, a opština Petrovo se naslanja na ovu lokalnu zajednicu. Strateški su veoma važne za Srpsku. Zajednički ove dvije lokalne zajednice već su asfaltirale dionicu puta uz rijeku Prenju, u dužini od 1.500 metara. Kreće se sa realizacijom još zajedničkih projekata, a sve sa ciljem poboljšanja uslova života građana i Doboja i Petrova.

Izvor RTV Doboj

Exit mobile version