Site icon olovka.info

Dirk Hordorf: Vimbldon će biti otkazan

vimbldon otkazan

Vimbldon, drugi Grand Slam turnir ove godine biće, otkazan ove sedmice, izjavio je potpredsjednik Njemačke teniske federacije (DTB) Dirk Hordorf.

Organizator turnira All England Club (AELTC) održaće hitni sastanak u srijedu, 1. aprila i očekuje se da će donijeti konačnu odluku o ovogodišnjem Vimbldonu, koji treba započeti 29. juna.

U izjavi objavljenoj prošle sedmice, AELTC je naveo da ocjenjuje sve moguće scenarije, uključujući odgađanje i otkazivanje usljed epidemije koronavirusa.

Prema Rojtersu, Hordorf je za Sky Sports Germany rekao: “Ja sam takođe uključen u tijela ATP-a i WTA-e. Tamo su već donesene potrebne odluke i Vimbledon će biti otkazan u iduću srijedu. Nema sumnje u to. To je zaista neophodno uraditi u trenutnoj situaciji. Sasvim je nerealno zamisliti da, uz ograničenja putovanja, da se održi međunarodni teniski turnir na koji bi doputovalo stotine hiljada ljudi iz cijelog svijeta. To je nezamislivo”.

Ako Vimbledon zaista bude otkazan, to bi bilo prvi put nakon Drugog svjetskog rata da se grand slam neće održati. Na pitanje CNN-a za komentar, AELTC se osvrnuo na saopštenje koje je izdao prošle sedmice. Otvoreni turnir Francuske, koji bi trebao početi 18. maja, već je pomjeren do septembra, dok je sav profesionalni tenis do daljnjeg suspendovan. Na sport je ozbiljno uticala globalna pandemija. Prošle sedmice je odložena i Olimpijada koja se trebala održati ovog ljeta u Tokiju.

Izvor sportcentar.info

Exit mobile version