Site icon olovka.info

Dinamo i Zvezda ostvarili ogromne prihode nakon velikog uspjeha u Evropi

dinamo zvezda zarada

Dinamo iz Zagreba zaradio je malo manje od deset miliona eura prolaskom u nokaut fazu Evropske lige, dok je Crvena zvezda iz Beograda za drugo mjesto u grupi inkasirala nešto više od 8,5 miliona eura.

Dinamo je u nokaut fazu drugog po jačini evropskog takmičenja prošao impresivnim rezultatima u grupi sa CSKA, Wolfsbergerom i Feyenoordom, a tek u 74. minuti posljednje utakmice 6. kola primili su prvi i jedini pogodak u ovom takmičenju.

Nakon šest utakmica, Modri su završili na prvom mjestu sa 14 osvojenih bodova i gol razlikom 9:1, a ujedno su postavili i rekord evropskih takmičenja kao tim koji 526 minuta nije primio pogodak.

Za osvojene bodove u grupi Dinamo je zaradio nešto više od 2,6 miliona eura, ranije je dobio 3,2 miliona eura za rezultate u pretkolima i na putu do grupne faze Evropske lige, a zaradili su i dodatnih 2,4 miliona eura za rezultate u posljednjih 10 godina.

Prvo mjesto u grupi im je donijelo zaradu od miliona eura, još 500.000 će dobiti za ulazak u nokaut fazu i u zbiru zarade inkasirat će malo manje od 10 miliona eura za jesenji dio.

S druge strane, Crvena zvezda je za prolazak u nokaut fazu zaradila 8,7 miliona eura = više od dva miliona za osvojene bodove (11), 500.000 eura za drugu mjesto i još toliko za prolazak u nokaut fazu, od ranije tri miliona za ulazak u grupnu fazu i 1,5 miliona eura za 27. mjesto na UEFA-inoj listi.

Zvezda je do prolaska u nokaut fazu stigla u grupi sa Hoffenheimom, Gentom i Liberecom uz gol razliku 9:4.

Plasman među 16 najboljih u Evropskoj ligi donosi dodatnih 1,1 miliona eura, u osminu finala 1,5 miliona eura… pa će tako najbolja dva regionalna kluba imati priliku da na proljeće još dodatno napune klupske kase, barem što se tiče čiste zarade za igranje u Evropi.

(Klix)

Exit mobile version