Site icon olovka.info

Denver demolirao Minesotu, Jokić odličan VIDEO

nba denver minesota

Počeo je NBA plej-of i za Nikolu Jokića i Denver Nagetse i to na krajnje spektakularan način! Tim iz Kolorada u bukvalnom smislu te riječi je demolirao i rasturio ekipu Minestota Timbervulvsa u prvoj utakmici na domaćem terenu i pokazao da neće imati apsolutno nikakvog popusta i gledati da sve završi, ako je moguće, i čuvenom “metlom” – 109:80!

Blistao je Denver od samog početka utakmice, mada se mora reći da je susret prelomio u trećoj dionici koju je dobio rezultatom 32:14 i tako otišao i na preko 30 poena razlike. Minesota, za koju se vratio da nastupa Rudi Gober poslije onog skandala iz plej-ina, ličila je na raštimovanu violinu.

A Jokić je svoju ekipu vrlo lepo i fino “podesio” i prebacio na plej-of ritam. Nagetsi su lijepo i na najbolji način koristili sve rupe u odbrani Minesote, šutirali u veoma visokim procentima, a imali su i dvocifren broj skokova više od rivala, što dovoljno govori o želji za pobjedom.

Naš maestro Nikola meč je završio sa dabl-dabl učinkom od 13 poena, 14 skokova i šest asistencija. Šutirao je 6/12 za dva i 1/3 sa linije slobodnih bacanja. Djelovao je veoma smireno, taktično, odmjereno. Kao pravi MVP.

Najefikasniju partiju u Denveru noćas je pružio sjajni Džamal Marej, koji je odlučio da obilato pomogne Jokiću i razveže mu rukave. Kanađanin je stao na učinku od 24 poena, a na sve to je imao i osam skokova i osam asistencija.

U timu Minesote zaista ništa nije funkcionisalo, do te mjere da su Karl Entoni-Tauns i Kajl Anderson imali katastrofalne procente šuta, sa samo tridesetak procenata realizacije. Iako je Entoni Edvards “pokušao” da stvari promijeni na bolje sa svojih 18 poena, to je otprilike bila nemoguća misija.

Jer kao što smo rekli, Denver je od samog starta ušao poprilično jako. Krenulo se serijom 8:0, koju je Minesota prvobitno istopila i čak prešla i u prednost, ali je to očigledno naljutilo sjajnog Jokića i saigrače.

I već do poluvremena se razlika popela na dvocifrenu. A potom je do kraja treće četvrtine narasla i na 29 poena viška. U Koloradu je već bila pripremljena fešta. Ređao se koš za košem, a ono što je posebno impresivno bila je energija u odbrani tima Majkla Malouna. U završnoj dionici je tako samo odrađen ostatak posla i naš najbolji košarkaš nije morao ni puno da se zamara.

Sljedeći meč Denvera i Minesote na programu je u noći između srijede i četvrtka od 04 časa ujutru.

Exit mobile version