Site icon olovka.info

Delegacija dobojskog Gradske organizacije SNSD Doboj pružila podršku Lukiću pred Sudom BiH u Sarajevu FOTO

Delegacija Gradske organizacije Saveza nezavisnih socijaldemokrata Doboj predvođena zamjenikom predsjednika Danijelom Jošićem pružila je danas ispred zgrade Suda i Tužilaštva BiH u Sarajevu podršku vršiocu dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske Milošu Lukiću.

Lukiću je danas pred Sudom BiH počelo suđenje zbog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita. Na ročištu je pročitana optužnica protiv njega, a Tužilaštvo je predložilo iste dokaze i svjedoke kao u predmetu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Po završetku ročišta Lukić je rekao da je danas pred Sudom BiH viđena blijeda predstava Tužilaštva na osnovu blijedo napisane optužnice.

– Ono što ste mogli da vidite jeste da moj advokat Miljkan Pucar ima mnogo argumentovaniji nastup u odnosu na Tužilaštvo – izjavio je Lukić.

Lukićev advokat Miljkan Pucar rekao je da optužnica nema utemeljenje u zakonu i zatražio od Tužilaštva da dostavi dokument koji dokazuje da je Kristijan Šmit visoki predstavnik. 

– Tužilaštvo ima obavezu da dokaže da Šmit ima odluku Savjeta bezbjednosti, da nam pokaže koja je to rezolucija kojom je potvrđeno njegovo imenovanje – naglasio je Pucar.

Naredno ročište biće održano 6. marta, kada je zakazano ročište i Dodiku.

Exit mobile version