Site icon olovka.info

DARKO MILUNOVIĆ: Doboj pokazuje napredak u više oblasti

Darko Milunović

Grad Doboj, prema statističkim podacima, pokazuje oporavak sa stanovišta trgovine, turizma, građevinarstva, industrijske proizvodnje i spoljnotrgovinske razmjene u odnosu na prošlu i 2019. godinu, izjavio je danas u Doboju Darko Milunović, direktor Republičkog zavoda za statistiku Republike Srpske.

Milunović je nakon današnjeg sastanka sa gradonačelnikom Doboja Borisom Jerinićem ukazao na značaj ove lokalne zajednice za regiju i Republiku Srpsku, posmatrajući je kroz prizmu statističkih podataka.

Darko Milunović, direktor Republičkog zavoda za statistiku

On je zahvalio Jeriniću što Gradska uprava uvažava rad područnog odjeljenja Republičkog zavoda za statistiku, koje će biti smješteno u novom objektu Administrativnog centra.

Jerinić je izrazio zadovoljstvo što statistički podaci ukazuju da se Doboj prema privrednim aktivnostima nalazi odmah nakon Banjaluke, a od indikatora je izdvojio broj prodatih stambenih jedinica u prva dva kvartala.

“To pokazuje da su ljudi zainteresovani da investiraju u Doboj, koji je u ovom momentu najveće gradilište u Republici Srpskoj”, izjavio je Jerinić i naveo da je to zahvaljujći zajedničkom radu sa Vladom i institucijama Republike Srpske, kako bi ovaj grad bio saobraćajni centar i od strateškog značaja za Srpsku.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

On je naveo da će Gradska uprava do izgradnje novog administrativnog centra u kojem će i trajno biti smještena područna kancelarija Republičkog zavoda za statistiku, obezbijediti smještaj najvjerovarnije u prostorijama u Ulici Svetog Save, gdje se nalazi gradsko Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove. 

(SRNA)

Exit mobile version