Site icon olovka.info

DAN KADA JE ANA POKORILA PARIZ Godišnjica istorijskog uspjeha za ženski tenis u Srbiji (FOTO)

ana ivanović rolan garos

epa05690269 (FILE) - A file picture dated 07 June 2008 shows Ana Ivanovic of Serbia celebrates with the trophy after winning the women's final for the French Open tennis tournament at Roland Garros in Paris, France. EPA/CHRISTOPHE KARABA

Da se ne zaboravi. Sedmi jun je zlatnim slovima ispisan u srpskoj teniskoj istoriji.

Ana Ivanović je na današnji dan prije 12 godina podigla jedinu grend slem titulu za Srbiju u ženskoj konkurenciji, a o njenom izdanju u Parizu se i danas ispredaju bajke.

Dominatno, sigurno, odmjereno.

Teško mi je da povjerujem da je već prošlo 12 godina. Uvijek je lijepo sjetiti se – napisala je Ana uz fotografiju sa peharom Rolan Garosa.

Ana Ivanović je tada savladala Dinaru Safinu sa 6:4, 6:3 u posljednjem od četiri duela, a ovaj trenutak je zauvijek ispisan u istoriji srpskog tenisa.

Orilo se tada Parizom čuveno Anino “Ajde”, pogotovo nakon brejka za 4:1 u prvom setu. Drugi set nije imao dramu prvog u kome je Safina stigla i do 4:4, prije svega jer je Ana odmah napravila brejk koji je sačuvala do kraja seta.

Ta 2008. godina je najuspješnija sezona srpsku igračicu, o čemu najbolje svjedoči da je stigla i do mjesta broj jedan na VTA listi.

Godinu dana ranije je zaustavljena u finalu Pariza, a na početku iste godine je u finalu Australijan opena poražena od Marije Šarapove.

Decembra 2016. godine Ana je otišla u penziju. Odlučila je da joj je dosta tenisa i posvetila se porodici. Danas sa njemačkim fudbalerom Bastijanom Švajnštajgerom ima dvoje djece.

Bojan Božić, srpskainfo.com

Exit mobile version