Site icon olovka.info

Da li su Simpsonovi zasnovani na stvarnim likovima i odakle ideja za njih?

simpsonovi

Da li su Simpsonovi ljudi i odakle ideja za njih? Odnosno, po čijem liku i kako su nastali, da ne kažemo “oživjeli” na ekranu .

Da, svi u porodici Simpson su ljudi, uprkos njihovoj neprirodnoj žutoj koži i frizurama Porodica je zapravo zasnovana na porodici Matta Groeninga, autora serije, i iskustvima koja su doživjeli ili imali. Tako da su to sve “podijelili” sa sada već svjetskom javnosti kroz crtanu seriju -film.

Iako avanture porodice Groening nisu bile ni približno tako crtane kao one koje su viđene u Simpsonovima, svaki od Simpsonovih je nazvan po drugom članu porodice Groening, sa izuzetkom Barta.

Bartovo ime je anagram od “derište“ jer se zasniva na Metu Groeningu. Kao i Bart, otac Meta Groeninga zvao se Homer, a obojica imaju sestre po imenu Liza i Megi.

I Groeningova majka i baka su bile Mardž, pri čemu je puno ime njegove majke bilo Mardžori, a puno ime njegove bake Margaret.

Puno ime Mardž Simpson je Mardžori, što odgovara imenu Groeningove majke. Obožavaoci su uvijek oduševljeni kada upoznaju ljude po kojima su članovi porodice Simpson nazvani.

Lisa Groening često dobija fanove koji joj prilaze, ali isto tako često mora da objašnjava da nema nikakve veze sa poslom koji se radi u emisiji.

Iako ovi likovi možda dijele imena članova porodice Meta Groeninga, oni ne dijele nikakve osobine ličnosti sa  stvarnim likovima.

Na primjer, Homer Groening (otac Meta Groeninga) je bio pilot u Drugom svjetskom ratu koji je zarađivao pišući knjige i snimajući filmove.

Takođe je imao punu kosu (znači nije bio proćelav) do dana kada je umro 1996. godine.

Jedini u porodici koji se ponaša kao bilo koji od likova je sam Met Groening. Njegova sestra Liza je jednom rekla da ima osobinu svakog od članova porodice Simpson.

Mogao je da bude blesav poput Homera, buntovan kao Bart, sveznalac poput Lize, tih kao Megi, ali takođe može biti simpatičankao Mardž.

Exit mobile version