Site icon olovka.info

Čudesna UFC noć: Toni Ferguson opet izgubio, Deiveson Figuiredo ušao u istoriju

ufc 256

Čarls Oliveira pobijedio je Tonija Fergusona u sunaslovnoj borbi na eventu UFC 256 i to nakon jednoglasne odluke sudija, dok je borba za naslov u muva kategoriji između Deivesona Figueireda i Brandona Morena završena remijem.

Fergusonu je ovo bio drugi uzastopni poraz nakon što je ranije poražen od Džastina Gaetjea, čime je vjerovatno izgubio sve šanse da se, barem u narednom periodu, bori za pojas u lakoj kategoriji.

Oliveira je do pobjede došao jednoglasnom odlukom sudija, a treba reći da je sve vrijeme bio puno bolji protivnik i u potpunosti kontrolisao iznenađujuće slabog Fergusona.

U muva kategoriji, Deiveson Figuiredo je opet ušao u oktagon da brani titulu nakon borbe protiv Aleksa Pereza 22. novembra, a kako je opet bio uspješan i uspio izvući remi protiv Brendona Morena, od silnih emocija počeo je plakati i postao prvi borac u istoriji UFC-a koji je odbranio titulu dva puta unutar mjesec dana.

Kevin Holand u prvoj rundi nokautirao je Ronalda Souzu, dok je u ženskoj konkurenciji Mekenzi Dern pobijedila Virnu Jandirobu jednoglasnom odlukom sudija. Izdvajamo još i pobjedu Cirylja Gane protiv Dos Santosa tehničkim nokautom u drugoj rundi.

(Klix)

Exit mobile version