Site icon olovka.info

“Čika Zdrave” je novi sjajni edukativni youtube kanal za djecu VIDEO

Čika ZDRAVE YouTube kanal

Čika ZDRAVE je novi edukativni YouTube kanal koji nudi svijet zabavnih, uzbudljivih priča, kao i edukativnih sadržaja za malu djecu.

Čika Zdrave priča priče prave” je slogan prve tematske cjeline kanala usredsređen na devojčicu LILI i njene avanture, koje će vaše dijete odvesti na maštovito putovanje koje će ga inspirisati i zabaviti.

Čika Zdrave uči đake male“, je drugi slogan za drugu tematsku cjelinu koju ovaj kanal nudi kroz razne obrazovne sadržaje fokusirane na jezik, matematiku, geografiju, prirodu i još mnogo toga. Ovi zabavni i informativni video snimci su dizajnirani da pomognu djeci da uče uz zabavu, što je djeci svakako mnogo prihvatljiviji način učenja.

Čika ZDRAVE YouTube kanal

Svojim zanimljivim sadržajem i živopisnim vizuelnim efektima i animacijama, kanal Čika Zdrave je savršeno mjesto za roditelje da uključe maštu svoje djece i daju im prednost u obrazovanju. Takođe, u ovom slučaju internet stranica istog autora – Čika Zdraveta i njegova Facebok stranica su virtuelni dio ove cjeline koji se sa youtube kanalom zaista kompletira edukativnu cječinu virtuelnog svijeta za djecu.

Autor i vlasnik kanala je Dobojlija Zdravko Đuričić koji je intervjuom za portal olovka.info pojasnio edukativnu i zabavnu svrhu youtube kanala ovog tipa:

Čika Zdrave je YouTube kanal posvećen pružanju edukativnih sadržaja, kao i zabavnih priča za djecu. “Čika Zdrave priča priče prave” je slogan usredsređen na devojčicu LILI i njene avanture, koje će djecu inspirisati i zabaviti. “Čika Zdrave uči đake male” i “Čika Zdrave uči radoznalce male”, su slogani za razne obrazovne sadržaje koji se fokusiraju na jezik, matematiku, geografiju, prirodu i još mnogo toga. Ovi zabavni i informativni video snimci su dizajnirani da pomognu djeci da uče dok se zabavljaju.

OLOVKA.info: Šta vas je inspirisalo da pokrenete ovaj kanal?

I sam kao roditelj razumijem važnost pružanja kvalitetnih edukativnih sadržaja djeci od malih nogu. Međutim, svjedoci smo da postoje mnogi sadržaji na internetu uglavnom zabavnog sadržaja, needukativnog i ponekad neprimjerenog sadržaja, koje naša djeca ipak gledaju, jer im se to servira i lako im je dostupno. Smatram da sadržaji moraju imati određenu poruku i da učenje treba da bude zabavno i zanimljivo, zbog čega sam odlučio da pokrenem ovaj vid edukacije i zabave, te zbog toga sam i pokrenuo svoj youtube kanal “Čika Zdrave”. Želio sam  da stvorim prostor, gdje djeca mogu da uče razne stvari iz škole i života, a da se i zabavljaju.

Zdravko Đuričić – “Čika Zdrave” za naš portal pojasnio je i kako dolazi do ideja za video snimke koje objavljuje na svom kanalu:

Kao roditelj imam priliku da sam često u društvu roditelja i djece kroz školu, kao i kroz vannastavne aktivnosti, pa ugrabim priliku da razgovaram sa roditeljima i djecom, a onda se neustrčavam da pitam te male radoznalce o idejema za sljedeće sadržaje. Smatram da su djeca daleko pametnija i mudrija nego što ih mi kao roditelji zamišljamo. To su mali genijalci, a ja ih zovem radoznalci. Takođe,  kanal je, na moje veliko iznenađenje, naišao na veliko interesovanje, pa dobijam puno povratnih informacija od gledalaca, kako bi stvorio sadržaje koji su i relevantni i zanimljivi.

OLOVKA.info: Šta je ono što očekujete da će djeca prihvatiti od gledanja vaših videa?

Čika Zdrave: Nadam se da će djeca koja gledaju video zapise razviti ljubav prema učenju, prijateljstvu i porodici, te da će moći iskoristiti znanje i vještine koje steknu, kako bi bili uspješni u školi i životu. Takođe se nadam, da će sadržaji inspirisati djecu da budu kreativna i radoznala, te da istražuju svijet oko sebe na nove i uzbudljive načine, ali da pritom vode računa o svojoj sigurnosti, kako na internetu tako i u životu.

OLOVKA.info: Kako uspjevate da vaši videozapisi budi prikladni za malu djecu?

Čika Zdrave: Veoma pazim da videozapisi budu primjereni uzrastu i da ne sadrže bilo kakav sadržaj koji bi mogao biti štetan ili neprikladan za malu djecu. Takođe, kao roditelj pratim nastavni plan i program u školama, i onda to prenosim djeci na svoj način, ali se trudim da sadržaj nije samo siguran, već i koristan za razvoj djece. Stalo mi je da i roditelji to shvate i da me podržavaju.

OLOVKA.info: Šta radoznalci mogu očekivati na vašem kanalu u budućnosti?

Čika Zdrave: Konstantno radim na novim video zapisima i serijalima, tako da radoznalci mogu očekivati još uzbudljivijeg sadržaja u budućnosti! Takođe, istražujem nove načine za interakciju s našim radoznalcima, kao što su prijenosi uživo i interaktivne aktivnosti, druženja sa djecom u dječijim igraonicama, vrtićima… Cilj je da nastavim da se razvijam i rastem kao kanal, a da pritom uvijek ostanem vjeran misiji pružanja kvalitetnog obrazovnog sadržaja i zanimljivih priča i serijala za malu djecu.

OLOVKA.info: Šta bi poručio Čika Zdrave malim radoznalcima?

Čika Zdrave:  Radoznalci, nemojte se plašiti ni života, ni mraka, ni babe roge, ni vještica, već budete svoji – radoznala djeca koja uvijek žele naučiti nešto novo, a tu je Čika Zdrave da razumije vaše ideje i da se obraduje vašoj iskrenosti.

/olovka.info/

Exit mobile version