Site icon olovka.info

Bukejlović: Očekujemo veću odgovornost, efikasnost i bolje rezultate bijeljinskog Okružnog javnog tužilaštva

Ministar pravde Republike Srpske Miloš Bukejlović

Ministar pravde Republike Srpske Miloš Bukejlović izjavio je danas povodom otvaranja nove zgrade bijeljinskog Okružnog javnog tužilaštva očekuje veliku odgovornost, efikasnost i još bolje rezultate od ovog tužilaštva.

“Na simboličan način prije 20 godina osnovano je Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini i danas imamo priliku da se uselimo u novi objekat, sa velikim ambicijama, ali i sa velikom odgovornošću koju nosi jedan ovakav projekat, da budemo još efikasniji i da dobijemo još bolje rezultate od ovog tužilaštva”, rekao je Bukejlović.

On je rekao novinarima da se u obilasku Kazneno-popravnog zavoda u Bijeljini uvjerio da je stanje bezbjednosti nakon policijske akcije “Mardelj” na najvišem nivou.

“Okolnosti i događaji koji su nakon toga uslijedili su trenutno u nadležnosti tužilaštva i organa Ministarstva unutrašnjih poslova, te ćemo mi na taj način i pratiti te aktivnosti”, rekao je Bukejlović.

Nova zgrada Okružnog javnog tužilaštva izgrađena je sredstvima EU u vrijednosti višoj od 1,3 miliona evra bespovratnih sredstava, dok je Vlada Republike Srpske obezbijedila finansijska sredstva za potrebne dozvole i opremanje ove zgrade

/SRNA/

Exit mobile version