Site icon olovka.info

Bruce Willis snimljen u javnosti prvi put otkako je objavljeno da ima novu dijagnozu

bruce willis

Holivudski glumac Bruce Willis (67) prvi put je viđen u javnosti nakon što je njegova porodica otkrila da mu je dijagnosticirana frontotemporalna demencija.

Na fotografijama i videosnimcima do kojih je došao Daily Mail, Bruce Willis se mogao vidjeti tokom izlaska s dva prijatelja u Santa Monici u Kaliforniji. Glumac je tom prilikom nosio sivu kapu, plavu duksericu i crne pantalone koje je upario sa crnim satom.

Izlazak holivudske zvijezde dolazi dvije sedmice nakon što je njegova porodica objavila da mu je dijagnostifikovana “okrutna bolest”, koja može uzrokovati usporeno kretanje, ukočenost, probleme s ravnotežom i promjene u ponašanju ili jeziku.

Glumac se povukao iz glume prošle godine kada je započeo borbu s afazijom, zbog koje su mu se pogoršale sposobnosti govora, te je nakon toga uslijedila spomenuta objava njegove porodice.

Willis je posljednji put viđen u javnosti krajem januara, kada je izašao na ručak s prijateljima u Los Angelesu i samo nekoliko sedmica prije nego što je njegova dijagnoza demencije objavljena u javnosti.

Ova dijagnoza utječe na režnjeve mozga iza čela, koji se bave ponašanjem, rješavanjem problema, planiranjem i emocijama – sa simptomima uključujući promjene ličnosti, opsesivno ponašanje i poteškoće u govoru.

Američki mediji su potom prenijeli da mu se stanje pogoršalo te da je njegova bivša supruga Demi Moore jedina osoba čiji glas prepoznaje preko telefona.

“Demi je u stalnom kontaktu s Bruceom i Emmom. Koristi svaku priliku da provede vrijeme s njim. Ako nije uz njega, zove na telefon samo kako bi Bruce može čuti njezin glas. Bruce ne može puno reći i ne čini se kao da shvaća mnogo od onoga što drugi govore”, naveli su tada.

Exit mobile version