Site icon olovka.info

Britanski glumac Julian Sands nestao tokom planinarenja, traže ga od subote

Julian Sands

Julian Sands, britanski glumac najpoznatiji po svojim ulogama u filmovima poput drame iz 1985. “A Room With a View” i horora iz 1989. godine “Warlock”, nestao je tokom planinarenja.

Sandsov nestanak prijavljen je oko 19:30 prošlog petka, 13. januara. Glumac je pješačio u planinarskom području Baldy Bowl, otprilike 80 kilometara sjeveroistočno od Los Angelesa.

Prema riječima predstavnika šerifovog odjela okruga San Bernardino, ekipe su počele pretraživati ​​područje ubrzo nakon što je 65-godišnji Sands prijavljen kao nestao. Međutim, grupe su morale biti povučene u subotu uveče, nakon otprilike 24 sata potrage, zbog rizika od lavina i uslova na stazi.

Sands je poznat kao entuzijastičan planinar, a 2020. godine je za ThriveGlobal izjavio: “Volim se penjati na planine, proveo sam dosta vremena na Alpama tokom godina, dosta vremena na Andima, Aljasci i američkim lancima”.

Vlasti su nastavile s povremenim potragama helikopterima i dronom. Međutim, grupa za potragu nije raspoređena više od četiri dana. Dok šerifovo odjeljenje planira pokrenuti kopnenu akciju kada se vremenski uslovi poboljšaju, vlasti trenutno upozoravaju buduće planinare da se klone tog područja.

Planinarsko područje Baldy Bowl nalazi se u blizini planine Baldy u planinama San Gabriel u južnoj Kaliforniji. Noćne temperature na ovom području tokom protekle sedmice spuštale su se do -20 stepeni Celzijusa.

Sands je glumio u filmovima i TV serijama prije nego što se proslavio svojom glavnom ulogom Georgea Emersona, glumeći uz Helenu Bonham Carter u filmu Jamesa Ivoryja “A Room With a View”. Ostale značajne zasluge uključuju filmove “Warlock”, “Leaving Las Vegas”, “Arahnophobia” i “Naked Runch”.

Posljednjih godina Sands je igrao filmske uloge u zapaženim naslovima kao što su “Benediction” i “The Painted Bird”.

Exit mobile version