Site icon olovka.info

Božićna čestitka šokirala fanove Formule 1, Sky Sports morao povući TV reklamu VIDEO

reklama sky sports formula 1

Sky Sports bio je prisiljen povući TV reklamu kojom je fanovima Formule 1 poželio “Srećan Božić”, prikazujući snimak šokantnog udesa Maxa Verstappena na Velikoj nagradi Velike Britanije ranije ove sezone.

Red Bullov vozač Verstappen i njegov rival Lewis Hamilton iz Mercedesa spremaju se za uzbudljivu finalnu utrku ovog vikenda u Abu Dhabiju koja će odlučiti šampiona, a uoči raspleta sezone, Formula 1 je željela čestitati Božić fanovima.

Dvojac je tokom sezone vodio velike bitke, uključujući i utrku u Silverstoneu u julu, kada je njihov sudar rezultirao da se Verstappen zabije u zaštitnu barijeru.

Nizozemac je tom prilikom navodno izgubio svijest i prebačen je u bolnicu, a očekivano, reklamni spot je izazvao bijes među fanovima F1, koji su optužili poznatu TV kuću da su iskoristili incident za promociju.

Tokom treninga u petak, na ekranu se pojavila poruka “Srećan Božić” koja je jasno pokazala da Sky Sports favorizuje Hamiltona u borbi za titulu.

Nakon svega, čelnici Red Bulla požalili su se televizijskoj kući, koja je povukla reklamu.

Podsjetimo, u nedjelju se u Abu Dhabiju vozi posljednja utrka u sezoni Formule 1 na kojoj će biti odlučeno da li će titula pripasti Maxu Verstappenu ili Lewisu Hamiltonu.

Uprkos tome što imaju identičan broj bodova, Verstappen je i dalje u prednosti uoči posljednje utrke, jer ima veći broj pobjeda ostvarenih ove sezone.

Naime, Verstappen je slavio na devet trka, dok je Hamilton pobijedio u osam navrata, što znači da će titulu odnijeti Nizozemac ako nijedan ne osvoji bodove.