Site icon olovka.info

Borusije bolja preskupog Čelsija, Benfika lako protiv Briža u Belgiji

liga šampiona borusija čelsi briž benfika

Fudbaleri Borusije pobijedili su Čelsi sa 1:0 u Dortmundu u okviru prvog meča osmine finala Lige šampiona.

I na papiru je njemački tim bio favorit s obzirom na užasnu formu Čelsija tokom cijele sezone, a odličan start u 2023. Dortmunda.

Prvi gol videhli smo u 17. minutu meča, ali je poništen zbog ofsajda. Tijago Silva je bio bolji u skoku i poslao lotpu u gol, ali je u tome učestvovala i ruka Brazilca, pa od gola nije bilo ništa, a Silva je zaradio žuti karton.

Dortmund je istrčao brzu kontru, a Volf je pokušao po desnoj strani da šutira, međutim pobegla mu je lopta.

Možda najbolju šansu Čelsi je imao u 32. minutu kada je Feliks primio pas na oko 10 metara od gola, ali nije precizno šutirao.

Posle samo pet minuta ponovo je Portugalac bio u prilici, ali je pogodio prečku. Ziješ ga je pronašao, međutim Feliks iz trka nije bio dovoljno precizan za promjenu rezultata.

Po povratku na teren, Čelsi je preuzeo inicijativu, pokušavali su Haverc, pa Enco, ali su izblokirani.

Dortmund je poveo u 63. minutu preko Adejemija, koji je sam istrčao kontru, prevario Kepu koji je izašao duboko u šesnaesterac, i postigao prvi gol na meču.

U 78. minutu “plavci” su imali gotovo stopostotnu priliku, Loftus Čik je šutirao, Kobel nekako usporio, a Džan je praktično skinuo sa gol linije i tako sprečio pogodak. Nastavio se presing Čelsija do kraja meča, ali jednostavno lopta nije htela u gol, a Kobel je odlično branio i odolevao napadima.

Benfika odradila veliki dio posla

Fudbaleri Benfike trijumfovali su večeras kao gosti protiv Klub Briža rezultatom 2:0 u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

Pobjeda portugalskog velikana je potpuno zaslužena, s obzirom da je Benfika bila bolji rival u najvećem dijelu meča.

Domaćin je samo u uvodnim minutima meča opasno priprijetio preko Bjukenona, kao i u finišu prvog poluvremena, kada je Odoi pogodio mrežu, ali taj gol nije priznat zbog ofsajda. Sve ostalo bilo je u znaku gostujućeg tima.

Bolja igra Benfike donijela je rezultat početkom drugog poluvremena. Najpre je Gonzalo Ramoš u 46. minutu poslije centaršuta iz slobodnog udarca koljenom zahvatio loptu i iz izgledne situacije je poslao pored gola.

Ali, to je bio uvod u ono što je uslijedilo tri minuta kasnije. Hendri je u kaznenom prostoru Bruža oborio Ramoša koji je iznudio jedanaesterac, a sa bijele tačke precizan je bio Žoao Mario. Golman Minjole je zakačio loptu, ali nedovoljno da je spriječi da uđe u mrežu – 0:1.

Uslijedio je mirniji period igre, sve do samog finiša meča, kada je Neres iskoristio lošu reakciju Kejera ispred kaznenog prostora domaćih, osvojio loptu i u situaciji jedan na jedan savladao Minjolea – 0:2.

Neres je i u posljednjim sekundama nadoknade vremena zatresao mrežu, ali taj gol nije priznat zbog ofsajda.

Exit mobile version