Site icon olovka.info

Borusia Dortmund prodaje Halanda, kupcima postavili nevjerovatnu cijenu

Erling Haland

Njemački klub Borussia Dortmund odobrila je transfer norveškog napadača Erlinga Haalanda narednog ljeta, a ESPN saznaje da će za njegov potpis biti potrebno platiti ovom klubu nevjerovatnih 180 miliona eura.

Haaland je od dolaska iz Salzburga u januaru 2020. godine postigao 49 poogodak u isto toliko odigranih utakmica za ovaj klub, a ove sezone ukupno je postigao 32 pogotka, uključujući 10 u Ligi prvaka.

Nedavno je njegov agent Mino Raiola rekao da čak 10 klubova želi dovesti ovog igrača u svoje redove, a ESPN podsjeća da je Manchester United bio najbliži potpisu ovog igrača prije nego je on odlučio potpisati za Borussiju Dortmund.

Do 2022. godine, kada će biti aktivna klauzula u ugovoru Haalanda o prodaji za znatno manju cijenu, evropski velikani koji žele dovesti ovog napadača morat će platiti Borussiji 180 miliona eura, što će u vrijeme pandemije koronavirusa biti izuzetno teško.

Iako su u prošlosti prodavali svoje najbolje igrače, čelnici ovog kluba pokazali su prošle godine koliko cijene svoje najbolje igrače jer nisu željeli prodati Jadona Sancha u Manchester United za cifru ispod 120 miliona eura.

ESPN također navodi da su Manchester United, Manchester City, Chelsea, Real Madrid, Barcelona i Bayern prvi u redu za kupovinu ovog igrača, ali da svi imaju potpuno druge poglede u načinu na koji bi ga doveli u svoje redove.

Upravo tog toga, a kako bi jasno poručili šta misle o prodaji najboljeg igrača, iz Borussije ne žele prodati svog igrača ispod 180 miliona eura.

Exit mobile version