Site icon olovka.info

Boris Jerinić: Realizacija projekata uz podršku Dodika i Vlade Republike Srpske FOTO GALERIJA

dodik u doboju

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić rekao je večeras da je siguran da će uz podršku srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, Vlade Republike Srpske i svih institucija, Doboj biti prepoznatljiv kao najveće gradilište u Republici Srpskoj.

Jerinić je zahvalio Miloradu Dodiku za večerašnju posjetu Doboju tokom koje je, prema njegovim riječima, analizirano sve ono što je urađeno u proteklom periodu.

On je kao najznačajnije projekte istakao izgradnju bolnice koja je već u poodmakloj fazi, navodeći da su završeni svi građevinski radovi i da se rade unutrašnje instalacije.

Jerinić je rekao novinarima da se u okviru projekta zatvaranja kolektivnih centara i alternativnih smještaja grade 134 stambene jedinice namijenjene za socijalno stanovanje i da će to biti riješeno do maja naredne godine.

On je ukazao da se zahvaljujući Dodiku i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću gradi fiskulturna sala pri Medicinskoj školi koja sljedeće godine proslavlja 70 godina tokom kojih nije imala fiskulturnu salu.

“To je kapitalno za grad i građane Doboja”, istakao je Jerinić, pominjući i izgradnju Centra za djecu sa posebnim potrebama u Bukovici pri školi “Milan Rakić”.

Jerinić je kao kapitalan projekat naveo i izgradnju auto-puta na Koridoru “Pet ce”, čija druga faza je otvorena 26. novembra, a u junu je rok za izgradnju prve faze na području ovog grada.

“Naša želja i opredjeljenje je da politiku predsjednika Dodika i Vlade Republike Srpske zajednički pratimo, da radimo na jednom velikom okupljanju svih da grad Doboj ostane po svemu ovome prepoznatljiv i da bude najveće gradilište u Republici Srpskoj”, dodao je Jerinić.

(SRNA)

Exit mobile version