Site icon olovka.info

Boris Jerinić, dobojski gradonačelnik, najavio pomoć dobojskom Udruženju “Ponos” (FOTO)

udruženje ponos doboj

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić organizovao je danas prijem za predstavnike novoosnovanog Udruženja porodica sa troje ili više djece “Ponos”. Takođe, najavio je podršku Gradske uprave da im se obezbijede prostorije i podrže programske aktivnosti.

Jerinić, koji je otac troje djece, potpisao je pristupnicu za članstvo u Udruženje “Ponos”.

On je rekao novinarima da će u sklopu pronatalitetne politike početkom avgusta biti podijeljeno oko 480 ponosnih kartica – “Cijena minus za tri plus”, te da je zadovoljan što su brojni lokalni privrednici u postupku da se priključe ovom projektu, što će omogućiti brojne i značajne popuste za višečlane porodice.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

Jerinić je naveo da je juče Gradska uprava raspisala peti javni poziv za sufinansiranje kupovine 100 stanova za mlade bračne parove na području grada, za koji je već obezbijeđeno 19 stanova.

On je rekao da u ovoj lokalnoj zajednici sada djeluju dva udruženja koja zastupaju interese višečlanih porodica sa troje i više djece “Ponos” i sa četvoro ili više djece “Četiri plus”.

Marina Protić, predsjednik Udruženja “Ponos” koje trenutno broji više od 100 članova, navodi da je cilj rješavanje svakodnevnih problema višečlanih porodica.

Marina Protić, predsjednik Udruženja “Ponos”

Protićeva, koja je majka troje djece, pozdravila je projekat Ponosne kartice od koje očekuje značajne benefite za kućni budžet i izdatke na obuću, odjeću te školski opremu i udžbenike.

Član ovog udruženja Radana Đurić, majka tri školarca, od troškova za višečlanu porodicu ukazuje i na lijekove za sezonska oboljenja, izrazivši nadu da će se ponosne kartice moći koristiti i u apotekama.

Radana Đurić, član Udruženja “Ponos”

Sastanku su prisustvovali zamjenik gradonačelnika Doboja Vladimir Marković i poslanik iz Doboja u Predstavničkom domu parlamenta BiH Obren Petrović. 

Foto: Facebook/Boris Jerinić – Gradonačelnik Doboja, srna.rs, rtvdoboj.org

(SRNA)

Exit mobile version