Site icon olovka.info

Boris Jerinić: Doboj je otvoren grad i domaćin za sve ljude dobre volje (FOTO)

Doboj je otvoren grad i domaćin svim ljudima dobre volje, mjesto bez predrasuda i barijera, izjavio je gradonačelnik Boris Jerinić povodom održavanja iftara na otvorenom u dobojskom naselju Kotorsko – “Ramazanske noći u Kotorskom”.

Jerinić je rekao novinarima da je to zvanična politika ove lokalne zajednice i da narodi u ovom gradu žive u sinergiji i sarađuju.

“Raduje me da u Doboju možemo pokazati svima u BiH da svi zajedno proslavljamo praznike koji znače svakom narodu”, naveo je Jerinić koji je večeras prisustvovao ramazanskom iftaru u dobojskom naselju Kotorsko.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

On je istakao da je bogatstvo upoznati drugo i drugačije i da je ponosan što se u jednoj dobojskoj gradskoj ulici nalaze bogomolje četiri vjerske zajednice.

“Raduje me da nemamo predrasuda i barijera i da poštujemo sve ljude koji žive u gradu Doboju”, rekao je Jerenić.

Predsjednik Skupštine grada Doboja Sevlid Hurtić naveo je da je riječ o prvom organizovanom iftaru na otvorenom u Kotorskom na kojem se očekuje prisusutvo oko 400 zvanica.

Sevlid Hurtić, predsjednik Skupštine grada Doboja

“Ramazan je nešto što treba da povezuje ljude”, ukazao je Hurtić, koji je saradnju sa gradonačelnikom Jerinićem ocijenio vrlo dobrom, te poručio da ova lokalna zajednica predstavlja primjer drugima u BiH kako treba da se organizuje protok ljudi, robe i misli.

Foto: rtvdoboj.org

(SRNA)

Exit mobile version