Site icon olovka.info

BORIS JERINIĆ: Doboj izdvojio više od 6.000.000 KM za održiv povratak Hrvata (FOTO)

Grad Doboj uložio je do sada više od 6.000.000 KM za obnovu infrastrukture i kuća hrvatskim povratnicima u ovu lokalnu zajednicu, rekao je gradonačelnik Boris Jerinić.

On je naveo da je za unapređenje lokalne infrastrukture u dobojskom naselju Foča Gradska uprava nedavno izdvojila 40.000 KM, a Vlada Hrvatske 35.000 evra.

“Primjer smo u BiH za održivi povratak, a obaveza je mene kao gradonačelnika i Gradske uprave da pravimo uslove da Doboj bude mjesto za življenje svih, da se vraćaju i dolaze”, izjavio je novinarima Jerinić, koji je sinoć u dobojskom Centru za kulturu i obrazovanje prisustvovao božićnom koncertu u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva /HKD/ “Napredak” iz ovog grada.

Boris Jerinić gradonačelnik Doboja

On je svim vjernicima rimokatolicima čestitao predstojeće praznike i rekao da je zadovoljan radom dobojskog “Napretka” koji baštini tradiciju hrvatskog naroda.

Sekretar HKD “Napredak” Doboj Ljubica Berlanda zahvalila je Jeriniću što je generalni sponzor božićnog koncerta u čijem programu su učestvovali Ženski pjevački zbor HKD “Napredak” Usora – Tešanj, Tamburaški zbor “Zora” Slavonski Brod, KUD “Izvor” Žabljak, uz nastup članova dobojskog plesnog kluba “Stejdž”.

Ljubica Berlanda, sekretar HKD “Napredak” Doboj

Nikola Čiča, predsjednik HKD “Napredak” u BiH, pohvalio je rad dobojske organizacije koja je prije dvije godine obnovila svoj rad, a za pomoć u organizovanju božićnog koncerta zahvalio je Gradskoj upravi.

Nikola Čiča predsjednik HKD “Napredak” BiH

Čiča je uputio prazničnu poruku da svi treba da pokušaju razumjeti jedni druge, pokušaju zajedno živjeti kako bi prevladali unutrašnje strahove.

Manifestaciji je prisustvovao i generalni konzul Hrvatske u BiH Zoran Piličić koji je naveo da se tokom praznika ljudi druže i dijele ono što najbolje imaju u sebi, a to su mir i ljubav.

Foto: srna.rs, rtvdoboj.org, Facceboook/Boris Jerinić – Gradonačelnik Doboja

(SRNA)

Exit mobile version