Site icon olovka.info

Boris Jerinić: Brojni infrastrukturni projekti u Doboju u ovoj godini (FOTO)

boris jerinić 2022

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić najavio je za ovu godinu brojne infrastrukturne projekte, za čiju realizaciju postoji čvrsto političko jedinstvo odbornika u Skupštini Grada, podrška Vlade Republike Srpske i njenih institucija, odnosno dobojskih predstavnika u organima vlasti na republičkom i nivou BiH.

“Otpočeti su projekti druge faze na izgradnji Koridora `Pet ce`, a prva faza biće završena u junu”, rekao je Jerinić na današnjem prijemu Gradske uprave povodom Božića, krsne slave i Dana Republike Srpske.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

On je naveo da će se tokom ove godine završiti i objekat nove bolnice gdje su u toku unutrašnji radovi, da je završena rekonstrukcija Bulevara cara Dušana koji treba da se spoji sa Ulicom Nikole Tesle, kao i da je u planu uređenje takozvanog “sforovog puta”.

Uz rekonstrukciju lokalnih saobraćajnica i vodovodne mreže, Jerinić je najavio nastavak podrške programu stambenog zbrinjavanja mladih bračnih parova, kao i ljekara.

Potpredsjednik Skupštine Grada Zoran Blagojević poručio je da jubilej 30 godina od osnivanja Republike Srpske značajan događaj s obzirom da “ona i dalje plače za svojim junacima i svim poginulim koji su dali svoje živote i dijelove tijela za njeno stvaranje”.

Zoran Blagojević, potpredsjednik Skupštine grada Doboja

Predsjednik Skupštine Boračke organizacije Grada Doboja Petar Tubić rekao je da Republika Srpska danas garantuje mir i opstanak Srba na ovim prostorima.

Tubić je ponosan na ljude i borce koji su je stvarali, kao i na aktuelno političko rukovodstvo koje pored svih osporavanja proslave Dana Republike Srpske – 9. januara i njenog postojanja, zna šta Srpski narod čuva i šta mu daje bezbjednost.

Petar Tubić, predsjednik Skupštine Boračke organizacije Grada Doboja

Poslanik iz Doboja u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Sanja Vulić rekla je da je Doboj ponosan i pun ljubavi, kakva je i Republika Srpska koja je danas državotvorna i utočište ne samo za Srbe već i za druge narode, na šta ukazuju i statistički podaci o broju povratnika koji su odlučili da u njoj žive.

Sanja Vulić, poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH

Današnjem prijemu prisustvovali su lokalni predstavnici u institucijama Republike Srpske, pripadnici Ministarsttva unutrašnjih poslova Srpske i Oružanih snaga BiH, te predstavnici lokalnih vjerskih zajednica, lokalni privrednici i predstavnici nevladinih udruženja.

Gradska uprava Doboja, povodom proslave dana Republike Srpske – 9. januara, organizuje sutra koncert Miroslava Ilića od 19.30 časova u Parku narodnih heroja, najavljeno je iz Gradske uprave Doboj. Proslavu će upotpuniti i već tradicionalna bakljada navijačke grupe “Vojvode”.

Foto: srna.rs, rtvdoboj.org

(SRNA)

Exit mobile version