Site icon olovka.info

BMW X7 Pickup predstavljen svijetu!!! (FOTO GALERIJA)

bmw x7 pickup

BMW je predstavio javnosti svoj jedinstveni kamionet X7 Pickup.

X7 Pickup je moguće vidjeti u blizini sjedišta bavarske kompanije u Minhenu, u svojevrsnom sajmu/muzeju čuvenom BMW Weltu.

Kao i na službenim fotografijama objavljenim u julu, BMW-ovo višenamjensko vozilo je izloženo sa F 850 GS motorom na tovarnom dijelu od tikovine inspirisanom jahtama.

Zaista jedinstven

Jedinstveni X7 kamionet je 10 centimetara duži od SUV-a, ali i 200 kilograma lakši zahvaljujući većoj upotrebi plastike ojačane ugljenim vlaknima.

Kada je tovarni prostor zatvoren, moguće je ubaciti predmet dužine 140 centimetara. Sa spuštenim “vratancima” tovarnog prostora i do 200 cm.

Pod oznakom X7 xDrive40i presvučen je u posebnu BMW-ovu boju sa nazivom “Tanzanite Blue Metallic”.

Vazdušno vješanje je podesivo po visini sa dva nivoa. To umnogome olakšava utovar i istovar tereta.

Što se putničkog dijela tiče, kabina može da primi do pet osoba u enterijeru maksimalnog komfora koji se može očekivati u najvećem BMW-ovom SUV-u.

Serijska proizvodnja BMW X7 Pickup još neizvjesna

Vidjećemo da li će BMW promijeniti odluku u vezi sa serijskom proizvodnjom svog prvog kamioneta? Ovo se prije svega odnosi na tržište SAD gdje je ova klasa automobila najpopularnija.

U svakom slučaju, BMW je jedan od dominantnih giganata u auto svijetu. Posebno kad je riječ o seriji BMW X7, tako da mogu sebi dozvoliti eksperimentisanje. Ovdje jeste riječ o modelu X7 Pickup iliti kamionet što bi mi rekli, netipičnom modelu za BMW. Ako u BMW-u budu odlučili da uđu u serijsku proizvodnju, prije svega za tržište SAD, ili pak ne, sigurno će sa dobrim razlozima donijeti tu odluku. Kakva god ona bila.

Dok njemački giganti nisu pretjerano zainteresovani, južnokorejski Hyundai i Kia će se uhvatiti u koštac sa tradicionalnim američkim i popularnim japanskim kamionetima.

Hyundai će 2021. početi proizvodnju svog pikapa Santa Cruz u Alabami. “Bratski” model iz Kia-e očekuje se 2022. ili 2023.

Izvor: b92.net

Exit mobile version