Site icon olovka.info

Blizu smo odluke o Premijer ligi: Sutra sjednica Takmičarske komisije FS BiH

premijer liga bih nastavak

Odluka o načinu na koji će biti završeno takmičenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine još uvijek nije donesena, a mogla biti biti poznata sutra nakon što je zakazana sjednica Takmičarske komisije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Takmičarska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine pripremiće odluku o ishodu prvenstva u ovoj sezoni Premijer lige BiH. Nakon toga odluku će poslati Izvršnom odboru Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, a ovo tijelo donijet će konačnu odluku.

Iz Ministarstva porodice, omladine i sporta RS-a još jednom su u petak ponovili kako se do 1. jula neće razmatrati odluka o neodigravanju fudbalskih utakmica na teritoriji ovog entiteta. Članovi Takmičarske komisije dokumentaciju će pogledati sutra, a u saradnji s pravnicima FS BiH napraviće prijedlog o završetku sezone i poslati ga prema Izvršnom odboru krovne kuće bh. fudbala.

“Moramo vidjeti materijale koji su poslani. Dobit ćemo ih na licu mjesta. Pozvali smo u pomoć i ostale pravnike. Biće to prošireni sastanak. Što se tiče takmičarskog dijela, uslova za takmičenja nema, čim nismo dobili odobrenje entitetske vlasti. Mi prema UEFA moramo poslati što traže od nas. Moramo prijaviti učesnike evropskih takmičenja, a ostale stvari možemo rješavati. Propozicije se ne mogu mijenjati, a jedini je Izvršni odbor taj koji može napraviti neki presedan. Ima jedna površna informacija u javnosti. Licenciranje nije vezano za rezultat. Borac nije dobio licencu u sezoni 2017/2018. i ispao je iz lige”, rekao je za Klix.ba predsjednik Takmičarske komisije FS BiH – Milorad Lale.

Sjednica Takmičarske komisije biće održana sutra u 13:00 sati. Termin i datum održavanja sjednice Izvršnog odbora FS BiH još uvijek nije poznat.

Exit mobile version