Site icon olovka.info

BiH domaćin prvog svjetskog WDSF turnira za solo plesače

Sarajevo Dance Festival 2022

Sportsko-plesni klub Astorija organizuje 9. Sarajevo Dance Festival, 12. i 13. novembra 2022. u Sarajevu, u okviru kojeg će prvi put u istoriji biti organiziran WDSF turnir visokog ranga za solo plesače u kategoriji latinoameričkih te standardnih plesova.

SPK Astorija organiziranjem velikog tradicionalnog plesnog festivala stavlja Bosnu i Hercegovinu i Sarajevo na listu najvećih svjetskih događaja u ovoj godini.

“Sarajevo Dance Festival svake godine za nas predstavlja veliko zadovoljstvo i izazov ali je i velika odgovornost koja nas pokreće da moramo biti bolji, veći i istrajniji. Stvorili smo tradiciju sa našim članovima i to nam je pokretač da idemo dalje i šire. Ponosan sam na klub jer nam je ukazano povjerenje da budemo dijelom istorijskih trenutaka u svijetu plesa. Upravo organiziranjem WDSF turnira visokog ranga za solo plesače imamo priliku dokazati da solo ples zaslužuje biti dijelom svjetske sportsko-plesne scene. Od samog početka postojanja kluba pa svih ovih 25 godina, koliko postoji Sportsko-plesni klub Astorija, pokreće nas vizija a biti domaćin ovako velikom događaju za nas znači da smo istrajali u njoj” ističe Mirza Geljo, direktor SPK Astorija i jedan od glavnih trenera.

Sarajevo Dance Festival biće održan na dvije lokacije u Domu mladih Skenderija i sportskoj dvorani Ramiz Salčin, a očekuje se dolazak dvije hiljade učesnika.

Posjetitelje očekuje spektakularan program u okviru kojeg će biti održano i Državno prvenstvo u kombinaciji deset plesova za parove te će biti održano Državno prvenstvo BiH za solo plesačice u latinoameričkim plesovima, standardnim plesovima te za grupe i formcije u latinoameričkim plesovima i WDSF takmičenje za parove.

Iz godine u godinu Sportsko plesni klub Astorija priprema sve zanimljiviji i atraktivniji festivalski program a Mirza Geljo direktor SPK Astorija najavljuje: “Otvorenje festivala je planirano u subotu, 12. novembra 2022, u dvorani Ramiz Salčin sa WDSF disciplinama a završava u nedjelju u poslijepodnevnim satima sa finalnim rundama. Drugi dan festivala biće poseban jer ćemo organizovati u istom danu na dvije lokacije Međunarodno takmičenje u modernim plesovima. Deveti Sarajevo Dance Festival rezultat je dugogodišnjih aktivnosti članova kluba, trenera i rukovodstva SPK Astorija koji njeguje tradiciju pedagoškog i profesionalnog pristupa u radu već 25 godina”.

Iz SPK Astorija stiže poziv za sve one koji žele biti dijelom ovog istorijskog događaja u okviru Sarajevo Dance Festivala da u svoje kalendare upišu drugi vikend u novembru i budu dio ovog uzbudljivog plesnog događaja u Sarajevu.

Exit mobile version