Site icon olovka.info

Benfika pobijedila Juventus i izbacila ga iz Lige prvaka, rapsodija PSŽ-a i poraz Reala

lioga šampiona benfika

Fudbaleri Benfike pobijedili su Juventus i izbacili Staru damu iz Lige prvaka, a oni su večeras u meču 5. kola grupne faze slavili rezultatom 4:3 i tako osigurali prolazak u nokaut fazu.

Tim iz Portugala je sjajno otvorio meč i već u 17. minuti golom Silve došao u vodstvo, no samo četiri minute nakon toga Kin pogađa za 1:1 i vraća stvari na početak.

Ipak, nakon toga je Benfika ubacila u brzinu više, domaći su uz podršku prepunog stadiona zaigrali još bolje, a do poluvremena su preko Žoao Marije i Rafe Silve postigli dva pogotka i na pauzu otišli vodstvom od 3:1.

Rafa Silva u 50. minuti pogađa za 4:1 i tada se činilo da je pitanje pobjednika riješeno, no Juventus se senzacionalno vratio u meč s dva brza pogotka preko Milika i MekKiniea, no više od toga u finišu susreta nisu uspjeli i na kraju su doživjeli poraz.

U ovoj grupi odigran je još meč između PSŽ-a i Makabija iz Haife, a tamo je tim iz Pariza slavio ubjedljivim rezultatom 7:2. Po dva pogotka su postigli Mesi i Mbape, Neimar je postigao jedan, Goldberg je postigao autogol i konačnih 7:2 postavio je Soler. Za goste iz Izraela dva puta je pogađao Sek.

Lajpcig je na svom stadionu bio bolji od Reala rezultatom 3:2. Guardiol i Nkunku u 13. i 18. minuti pogađaju za vodstvo Lajpciga od 2:0, Vinisius Žunior je u 44. smanjio na 2:1, no pitanje pobjednika je riješio Verner golom u 81. minuti golom za 3:1. Konačnih 3:2 postavio je Rodrigo golom u 94. minuti.

U ovoj grupi odigran je još i susret između Seltika i Šahtjora, a tamo nije bilo pobjednika i konačan rezultat je glasio 1:1.

Susret između Borusije Dortmund i Mančester Sitija je završen bez pobjednika, a konačan rezultat na kraju je glasio 0:0.

Rezultati i strijelci:

Grupa E:

Dinamo – Milan 0:4 (Gabia 39′, Leao 49′, Žiru 59′, Ljubičić autogol 69′)

Salzburg – Čelsi 1:2 (Adamu 48′ / Kovačić 23′, Haverc 64′)

Tabela:

Standings provided by Sofascore
Exit mobile version