Site icon olovka.info

BDP: Branislav Lečić izuzet iz predstava

bdp beograd

05, October, 2020, Belgrade -In front of the main entrance to the National Assembly of Serbia, a press conference was held for the newly elected president of the Democratic Party faction, Branislav Lecic, on the occasion of the 20th anniversary of the overthrow of the then regime. Branislav Lecic. Photo: Stefan Tomasevic/ATAImages 05, oktobar, 2020, Beograd - Ispred glavnog ulaza u Narodnu skupstinu Srbije odrzana konferencija za novinare novoizabranog predsednika frakcije Demokratske stranke Branislava Lecica, povodom 20 godina od rusenja tadasnjeg rezima. Photo: Stefan Tomasevic/ATAImages

Beogradsko dramsko pozorište danas je u kratkom saopštenju navelo da je na zahtjev većeg dijela ansambla predstave “Kad su cvetale tikve”, glumac Branislav Lečić izuzet iz predstojećih igranja tog komada zbog aktuelne situacije.

Iz BDP uputili su sljedeće saopštenje:

“Beogradsko dramsko pozorište obaveštava javnost da je na zahtev većeg dela ansambla predstave ‘Kad su cvetale tikve’, glumac Branislav Lečić izuzet iz predstojećih igranja predstave, zbog aktuelne situacije”.

Zbog kompleksnosti svih događaja, direkcija BDP-a smatra da je ovaj slučaj isključivo u rukama nadležnih institucija i na ovu temu neće se više izjašnjavati, piše Tanjug.

Povlačenje sa čela pokreta Demokrata Srbije

B92 piše da je Lečić je podijelio poruku koja mu je stigla iz BDP, a koja navodno glasi:

“Dragi Leko, Jug je pokušao da te dobije verovatno si u gužvi. Imamo jednu nezgodnu situaciju jer je danas na inicijativu dela glumačkog ansambla, njih 17 potpisalo peticiju, da ne žele da igraš u Tikvama dok se situacija ne smiri. Njih 14 je bilo uzdržano. Žao nam je zbog svega, u dogovoru i sa Skerlom alterniraćemo te do daljneg, možeš se čuti sa Jug kada budeš u prilici.”

Lečić je odgovorio javno Beogradskom dramskom pozorištu na svom profilu na Instagramu.

“Sa onima koji sude o ljudima i ovakvim događanjima i optužbama, preko medija bez prava na moj glas i moju istinu, nikada više nemam šta da tražim!Reklama

Zaboravite na našu saradnju, i poručite tim glumcima da me ni takvi ljudi ni takvi glumci uopšte ne zanimaju. Oni bez obzira na godine ne znaju ni šta je pravo, a ni pravda. Nek me izbegavaju u širokom luku! Istina će pobediti!”, poručio je Lečić.

Na instagram profilu je objavio i da se povlači sa čela pokreta Demokrata Srbije.

Audiosnimak predat Tužilaštvu

Glumac Branislav Lečić je danima u centru pažnje povodom optužbe kolegice, glumice Danijele Štajnfeld, da ju je silovao 2012. godine.

Slučaj je predat Višem Tužilaštvu u Beogradu, a glumac je pozvan da se sutra prvi put izjasni o tome.

Glumica je predala i audio snimak razgovora koji je imala sa Lečićem povodom tog navodnog čina.

U uspješnoj predstavi “Kad su cvetale tikve” Dragoslava Mihailovića, u režiji Bobana Skerlića, Lečić je uskočio prije nekoliko sezona da zamjeni originalnog glumca u tom djelu Mihaila Mišu Janketića, koji je već bio narušenog zdravlja, neposredno prije nego što je preminuo.

Obojica su igrali ulogu naratora, odnosno Ljubu Vrapčeta, šampiona u boksu u poznim danima, junaka romana i predstave “Kad su cvetale tikve”.

Glumac Branislav Lečić je objavio i da se povlači sa čela pokreta Demokrata Srbije.

(Agencije)

Exit mobile version