Site icon olovka.info

Bajden se obratio naciji: Ovo je pobuna, napad na demokratiju

bajden o nasilju

Novoizabarni predsjednik SAD Džo Bajden obratio se naciji nakon što su pristalice aktuelnog predsjednika Donalda Trampa upale u Kongres.

“Ovo nije protest, ovo je pobuna. U ovom trenutku naša demokratija je pod napadom, napad na slobodu, Kapitol, napad na predstavnike naroda i javne službenike, policajce čiji je posao da štite mir”, Ovo je mračan trenutak u našoj demokratiji”, rekao je Bajden i dodao:

“Da budem vrlo jasan. Prizori haosa na Kapitolu ne odražavaju pravu Ameriku. Ne predstavljaju ko smo. Ono što vidimo je mali broj ekstremista posvećenih bezakonju”.

Pozvao je Trampa da se obrati na nacionalnoj televiziji i pozove da pobuna prestane.

“Pozivam Trampa da ide na nacionanu televiziju i ispuni svioju zakletvu, brani ustav i traži da se prekine ova opsada”, rekao je Bajden i dodao da sljedeće četiri godine moraju da budu obnova demokratije, vladavine zakona, pristojnosti.

“Svijet gleda. Ja sam šokiran i tužan. Ovo je haos, i mora da se završi sada”, rekao je Bajden.

Da budem vrlo jasan. Prizori haosa na Kapitolu ne odražavaju pravu Ameriku. Ne predstavljaju ko smo. Ono što vidimo je mali broj ekstremista posvećenih bezakonju. Ovo je haos. Graniči se sa pobunom. I to se mora završiti sada”, rekao je Bajden, prenosi CNN.

Exit mobile version