Site icon olovka.info

B92: Bijes iz Rusije – Rogozinova prijetnja Bugarskoj, Sjevernoj Makedoniji, Rumuniji i Crnoj Gori jednom riječju – SARMAT

dmitri rogozin

Vijest da su Bugarska, Sjeverna Makedonija, Rumunija i Crna Gora zabranili prelet aviona ruskog šefa diplomatije ustalasala je Moskvu.

Dok su u EU i NATO pozdravili odluku te tri članice da zabrani prelet Segeju Lavrovu prema Beogradu, u Moskvi su reakcije drugačije.

Dmitri Rogozin, direktor državne svemirske agencije Roskosmos, je preko Tvitera iskazao gnijuev prema ove četiri države i posalo im poruku sa jednom riječju “Sarmat”.

Naime, on je na Tviteru napisao poruku sljedeće sadržine, koju su neki shvatili kao prijetnju, drugi, kao srdžbu, a treći kao neukusnu šalu i provokaciju, što zavisi od ugla ko, kako gleda.

“Ono što je dobro je “Sarmat”? Neće da traži (misli vjerovatno na Sergeja Lavrova) saglasnost za letenje od kukavičkih Bugara, osvetoljubivih Rumuna i Crnogoraca koji su izdali našu zajedničku istoriju.

Inače, Rogozin često u istupima na Tviteru spominje balističke rakete , pa je pre nekoliko godina Zapadu čestitao Novu godinu sa deda mrazevima pored balističke rakete Topolj M.

Takođe kao direktor vojnoprivrednog sektora i šef delegacije Rusije pri NATO često je u svojim stavovima odapinjao “otrovne strijele” i komentarisao dešavanja na relaciji Rusija-Zapad, ismijavajući ili kritikujući Zapad.

(B92)

Exit mobile version