Site icon olovka.info

Autorka romana “Kako ubiti svog muža” proglašena krivom za ubistvo muža

Nensi Krempton - Brofi

Tužioci su rekli da je Nensi Krempton – Brofi ubila svog supruga u namjeri da naslijedi njegovu polisu životnog osiguranja od 1,4 miliona dolara.

Autorka romana “Kako ubiti svog muža” Nensi Krempton – Brofi (Nancy Crampton-Brophy) proglašena je krivom za ubistvo drugog stepena. Dvanaest porotnika donijelo je osuđujuću presudu da je Nensi ubila svog supruga Danijela Brofija (Daniel Brophy) 2. juna 2018. godine. Poroti je trebalo osam sati da donese odluku, piše “The Guardian”.

Tužioci su rekli da je književnica ubila svog supruga u namjeri da naslijedi njegovu policu životnog osiguranja od 1,4 miliona dolara. 71-godišnjakinja je odbacila optužbe i rekla da se na snimci s mjesta ubistva našla dok je bila u potrazi za inspiracijom za nadolazeći roman, a potom je rekla da se “ne sjeća da je bila tamo”.

Za pištolj, kojim se vjeruje da je ubijen Danijela, a kupljen je nekoliko mjeseci prije njegove smrti, Nensi tvrdi da je bio namijenjen samo za istraživanje romana. Odbacila je i optužbe da je osiguranje bilo motiv za ubistvo.

Danijel je pronađen mrtav u kuhinji kulinarskog instituta u Portlandu, s ranom od vatrenog oružja na leđima i još jednom na prsima. Njegova supruga je dan kasnije na Facebooku podijelila vijest o njegovoj smrti.

Imam tužnu vijest za ispričati. Moj muž i najbolji prijatelj, kuhar Den Brofi ubijen je juče ujutro. Za vas koji ste mi bliski i smatrate da je ovo zaslužilo telefonski poziv, u pravu ste, ali trenutno se borim da sve shvatim, napisala je Nensi.

Nensi Krempton – Brofi  autorka je ljubavnih romana koje je sama izdala, a 2011. objavila je spomenuti esej koji detaljno opisuje različite motive i načine ubistva supružnika.

(Avaz)

Exit mobile version